IMG_0035.jpg

Verdens bedste tomatsuppe

 
 

Syrlig, sød, cremet

Denne opskrift er kraftigt inspireret af den gode Jamie Oliver, men vi har har dog tilpasset den - ja måske oven i købet - helt ubeskedent - forbedret den.

Nøglen til succes er, at man tager sig god tid med både tomater og løg, da det i begge tilfælde bringer den fantastiske smag frem af både syrlighed og sødme.

Og så gælder det selvfølgelig, at en så simpel ret som en tomatsuppe kræver GODE tomater. Duft til dem, når du køber dem. Hvis ikke de dufter tydeligt af tomat gennem pakken, så skal du ikke købe dem. Heller ikke selv om de er økologiske.

Hvis ikke du har børn i familien, kan en enkelt chili klæde retten. Den skal i givet fald bare flækkes og kommes i ovnen sammen med tomaterne.

INGREDIENSER

  • 1 kilo gode tomater

  • 5 fed hvidløg

  • Tre løg

  • Et bundt basilikum

  • 2 dl fløde

  • Tre-fire spsk balsamico

  • Grøntsagsbouillon

  • Olivenolie, tørret timian, sukker, salt og peber

SÅDAN GØR DU

  • Vask tomaterne, og skær dem derefter i halve eller kvarte afhængig af, hvor stor de er.

  • Læg dem i et ovnfast fad sammen med hvidløget, der bare skal skæres helt groft, og hæld et godt skvæt olie over. Drys derefter lidt en tsk sukker, salt, en tsk timian og peber ud over.

  • Giv dem derefter 2 timer ved 150 grader i ovnen. Se på billedet nedenfor, hvordan de skal se ud.

  • Når tomaterne mangler cirka en halv time, skærer du løgene groft ud og steger dem ved lav varme i en gryde. Når de har fået et par minutter, hælder du balsamicoen på og evt. en spsk vand eller to. Lad det små simre under løg, indtil løgene er helt bløde og balsamicoen er kogt ind.

  • Når tomaterne er færdige, hælder du dem op i gryden til løgene, og hælder 2-3 dl. grøntsagsbouillon på. Eller kogende vand og en terning.

  • Kog 10 min for fuld Gaddafi, hæld så fløde i og blend så suppen meget grundigt, så der ikke er klumper i.

  • Nu skal du smage til. Har du fundet den gode balance mellem syre og sødme. Ellers så tilsætter du lidt mere sukker/balsamico og koger lidt videre. Når du er tilfreds med smagen, tager du gryden af varmen, og så er du klar med alle bladene fra en hel dusk basilikum. Kom dem i gryden og blend igen.

  • Herefter er det bare at sætte sig til bords med et godt stykke brød og evt. lidt creme fraiche og nyde!

 
 
IMG_0027.jpg
IMG_0031.jpg