verdens bedste boller

IMG_0374.jpg
 
 

VERDENS NEMMESTE, SPRØDESTE OG LÆKRESTE BOLLER:

Vi har nok efterhånden bagt disse boller over 100 gange - så opskriften er tilpasset og perfektioneret. De skal ikke æltes, og der skal ikke mel på bordet. Så stort set ingen oprydning bagefter. I perioder bager vi dem hver weekend, og opskriften er givet videre til venner og bekendte i ind- og udland. Og nu får du den også...

INGREDIENSER:
◾️ 675 ml lunkent vand
◾️ 25 gram gær(en halv pakke)
◾️ To spsk honning
◾️ To og en halv tsk flagesalt på top
◾️ 5 mellemstore mande-journalisthåndfulde fine havregryn. (170 gram)
◾️ En håndfuld chiafrø afmålt i samme hænder
◾️ En håndfuld hørfrø
◾️ Hvedemel - til konsistensen passer
◾️ Et æg til pensling
◾️ Hørfrø, chiafrø, sesamfrø eller birkes til at drysse på bollerne.

SÅDAN GØR DU:
◾️Hæld vandet i en stor skål og rør gæren ud i vandet med en grydeske.
◾️I med honning, 5 håndfulde havregryn, 1 håndfuld hørfrø og 1 håndfuld chiafrø.
◾️Rør rundt med en grydeske og tilsæt salten. Lige nu er konsistensen som en tynd havregrød - med masser af frø i.
◾️Rør hvedemel i lidt af gangen. Blev ved med at tilsætte hvedemel og røre rundt, til du rammer en konsistens, der er så drøj, at du næsten ikke kan røre den rundt med håndkraft længere - men den skal stadig være for klistret til, at man ville have nogen chance for at ælte den på et bord.
◾️Put film over skålen og sæt i køleskab til næste dag. Vi plejer at lave dejen om aftenen.
◾️Næste dag; tag klatter af dejen mellem to spiseskeer og anbring klatterne på bagepapir på en bageplade. Forsøg at holde bollerne så runde som muligt. Der bør være nok dej til cirka 15 boller.
◾️Pensl med æg og drys frø på bollerne.
◾️Bag i en forvarmet ovn på 200 grader med varmluft i 18 minutter.
◾️Skru herefter op på 220 grader, åbn ovnlågen i 5 sekunder for at lukke overskydende damp ud. Så bliver bollerne ekstra sprøde.
◾️Bag yderligere 8-10 minutter til de er kampsprøde og mørkt gyldne!
◾️Tag dem ud og lad dem køle lidt af på en bagerist i 10 minutter.