‘Vente-tricket’ giver perfekt rosa steg

Stegen var smeltende mør og saftig. Sammen med det perfekt krydrede og stegte krølfedt, var der så meget saft og smag til stede i hver mundfuld, at man faktisk ikke behøvede sauce til. Stegen indeholdt sin egen ‘sauce‘.

Stegen var smeltende mør og saftig. Sammen med det perfekt krydrede og stegte krølfedt, var der så meget saft og smag til stede i hver mundfuld, at man faktisk ikke behøvede sauce til. Stegen indeholdt sin egen ‘sauce‘.

 
 

Alt godt kommer til den der venter - også en saftig steg:

'Vente-tricket' giver dig perfekt rosa kød HVER gang: Skal du stege en hel oksesteg i ovnen, er der her tricket til at få saftigt, rosa kød hver gang. Og det er faktisk ikke særlig svært. Stegen skal skiftevis i ovnen og ud at hvile. I ovnen og ud at hvile. Også kaldet inverval-stegning. Så du skal vente mere, til gengæld er resultatet værd at vente på! Det lover vi!! Varmen trænger langsomt ind i kødet, så det yderste lag kød ikke bliver overtilberedt, inden kødet er tilberedt i midten. Du får en lækker rosa farve og supermørt og saftigt kød HELE vejen igennem stegen.

INGREDIENSER:
◾️ En okseculotte
◾️ Flagesalt og friskkværnet peber
◾️ Evt. dine favorit krydderier; timian, rosmarin, hvidløg eller hvad du nu foretrækker.

SÅDAN GØR DU:
◾️ Start med at duppe kødsaft af stegen med lidt køkkenrulle.
◾️ Rids derefter fedtet på stegen på kryds og tværs, så du laver små firkanter i fedtet, hvor salt og krydderier kan sidde fast. Det sikrer også at fedtet lettere kan blive sprødt og lækkert. Lidt som når du steger en flæskesteg.
◾️ Giv stegen en gavmild mængde flagesalt, friskkværnet peber og evt. timian, rosmarin og andet. Sørg for at massere det godt ned i det ridser, du har skåret i fedtlaget.
◾️ Smid stegen i et ildfast fad med fedtsiden opad. Sæt den i en forvarmet ovn på 200 graders varmluft.
◾️ Efter 15 minutter tager du stegen ud - og skruer ned på 180 grader.
◾️ Når fadet med stegen har stået ude i 15 minutter, skal den tilbage i ovnen. Igen i 15 min.
◾️ Efter 15 minutter skal stegen ud igen og hvile på bordet. Igen i 15 min. Når den har hvilet anden gang, er der gået en time, siden den først blev sat i ovnen.
◾️ Nå skal stegen i ovnen for 3. gang. Men først skal du smide et stegetermometer i den tykkeste del af stegen. Sørg for at spidsen af stegetermometret er midt inde i stegen, da det er kernetemperaturen, vi gerne vil måle. Er fedtet på stegen ikke ved at blive sprødt og lækkert endnu, kan du med fordel tænde for grillen i ovnen i 8-10 min. af den sidste tur i ovnen.
◾️ Når kernetemperaturen rammer 56 grader, tager du stegen ud og lader den hvile på bordet - uoverdækket - i cirka 15 minutter.
◾️ Herefter kan du skære din perfekt tilberedte steg i lækre, saftige skiver. (Er du til lidt rødere kød, kan du tage stegen ud ved 55 grader. Er du til lidt mindre rosa kød; tag den ud ved 57 grader. Vi anbefaler dog de 56 grader for det bedste resultat.)

 
 
KLAR TIL FØRSTE TUR I OVNEN: Her er okse-culotten efter den har fået ridset fedtlaget og har fået godt med flagesalt, friskkværnet peber og timian.

KLAR TIL FØRSTE TUR I OVNEN: Her er okse-culotten efter den har fået ridset fedtlaget og har fået godt med flagesalt, friskkværnet peber og timian.

KLAR TIL AT BLIVE SKÅRET: Stegen efter 3x15 minutter i ovnen og efter 15 minutters hvile, efter den kom ud af ovnen sidste gang.

KLAR TIL AT BLIVE SKÅRET: Stegen efter 3x15 minutter i ovnen og efter 15 minutters hvile, efter den kom ud af ovnen sidste gang.