B34E87F5-EB04-4F28-AAF3-EFB8BAD7DE14.JPG

Red planeten-curry

 
 

Grøntsager gør godt…

Denne veggie curry - ja faktisk veganer curry - smager fremragende. Og så er den både nem og hurtig at lave. Og hvis man får knopper ved tanken om kun at spise grøntsager og kikærter til aftensmad, kan man eventuelt servere et stykke hvid fisk til. Eller gå koteletter-i-fad på den og stege en stor saftig skaftkotelet til. Vi peger ikke fingre. 

INGREDIENSER

  • Et løg i tern

  • Fire fed fintsnittet hvidløg

  • En squash

  • Fire gulerødder

  • En sød kartoffel

  • Tomatpure

  • En dåse kikærter

  • En dåse kokosmælk

  • 500 ml tomatpassata (alternativt en dåse hakkede tomater)

  • En spsk peanutbutter

  • Grøntsagsbouillon

  • En tsk gurkemeje

  • Lime

SÅDAN GØR DU

▪️ Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olie ved medium varme. Det skal ikke brune.
▪️ Tilsæt herefter squash, gulerødder og en sød kartoffel i ens tern på cirka 1x1 cm. Det behøver ikke være helt nøjagtigt, men hold dem i nogenlunde samme størrelse.
▪️ Steg et par minutter og tilsæt derefter tomatpure og giv det et minut mere. Tilsæt herefter kikærter uden vandet fra dåsen, kokosmælk, tomatpassata, lidt vand, peanutbutter, en grøntsagsbouillon-terning og gurkemeje, salt og peber.
▪️ Efter det har simret i 20-25 minutter, smager du til og tjekker, at grøntsagerne er færdige. Det burde de være.
▪️ Pres derefter en lime i og server med ris. Riv gerne limeskal udover til sidst.