Umami-pakket ‘brændt‘ grønkåls-salat:

IMG_9326.jpg
 
 

smager næsten for godt til at kunne være sund ;)

Denne salat er næsten en ret i sig selv! Syre, sødme, knas og MASSER smag! Den ‘brændte’ grønkål snyder næsten smagsløgene til at tro, at der er kød i. En perfekt efterårs- eller vinter-salat.

INGREDIENSER:
◾️En hel pose frisk grønkål
◾️To æbler, gerne med lidt syre
◾️Tørrede tranebær(du kan også bruge rosiner, tørrede abrikoser eller tørrede figner)
◾️To håndfulde mandler
◾️En god parmesan-ost
◾️Sennep, honning, æblecidereddike og olivenolie til dressingen.
◾️God olivenolie
◾️Citronsaft
◾️Flagesalt og friskkværnet sort peber.

SÅDAN GØR DU:
◾️Pluk grønkålen af stænglerne og riv den i mundrette stykker.
◾️Tag en tung tykbundet pande eller gryde og sæt på kogepladen og skru op på MAX! Når den er rygende varm, smider du to håndfulde kål på panden sammen med en lille sjat olivenolie og et drys flagesalt. Kålen vil hurtigt brænde og branke, så vend kålen hele tiden, så brankningen fordeler sig på alle kålstykkerne. Panden skal gerne ryge, så kålen også får lidt ‘brændt’ smag af røgen.
◾️Efter max. et minut tages kålen af og hældes i en skål for at køle af. Gentag med to nye håndfulde kål til al kålen er stegt.
◾️Steg mandlerne sprøde på en pande og lad dem køle af i en skål.
◾️Skær æblerne i tern og vend dem i citronsaft, så de ikke bliver brune.
◾️Rør en lille klat sennep sammen med lidt citronsaft, lidt æblecidereddike, en klat honning og lidt olivenolie. Rør det til en ensartetet dressing og smag evt. til med lidt mere eddike eller honning.
◾️Hak de afkølede mandler groft, og smid dem i kålen sammen med æbletern, to håndfulde tørrede tranebær og riv en håndfuld parmasan på den grove side af et rivejern ned i skålen. Lige inden servering, røres 3-4 spiseskefulde af dressingen i grønkålssalaten sammen med lidt friskkværnet peber.