IMG_8599.jpg

Uimodståelig guacamole

 
 

Det eneste problem med denne opskrift er, at man aldrig laver nok. Hele familien ELSKER den mexicanske dip, så uanset hvor mange avocadoer, jeg ender med at lave det af, så forsvinder det altid på mystisk vis, og man sidder og tænker: Jeg kunne da godt liiiige have spist lidt mere.

Jeg elsker, at der er tomater i, men andre kan bedre lide det uden, og det er er også helt i orden. Koriander som pynt er også helt valgfri :)

Server evt. med denne vanvittigt lækre udgave af chili con carne.

INGREDIENSER

  • Tre modne avocadoer

  • Et halvt løg i fine terne

  • En stor spsk creme fraiche (Jeg plejer at bruge Cheasy 5 %)

  • Saften fra en lime

  • Et fed presset hvidløg

  • Seks tomater

  • En spsk stødt spidskommen

  • En tsk salt

  • Evt. lidt cayennepeber

  • Evt. lidt frisk koriander

SÅDAN GØR DU:

Mos først avocadoerne med en gaffel. Hvor fint det skal være, afhænger af temperamentet, men til min smag skal det ikke være fuldstændig glat.

Kom løg, salt, spidskommen, hvidløg, limesaft og creme fraiche i skålen, og rør rundt. Tilsæt også lidt cayennepeber, hvis du godt kan lide, at den har et lille pikant touch.

Her skal du smage til for første gang. Er der nok salt i? Kan den trække lidt mere spidskommen? Jeg er selv VILD med spidskommen, så ender altid med at komme lidt mere i.

Husk at hvidløget først trænger rigtigt ud, når guacamolen har trukket lidt, så hold lidt igen med at tilføre mere.

Skær toppen af tomaterne, halver dem og skrab det våde ud. Skær dem ud i fine terne og smid dem i skålen. Og smag til igen - gerne med en tortilla chips.

Til slut overfører du guac’en til et fladt fad, hvor man bedre kan komme til. Og hvis du er til det, kommer du lidt frisk koriander på toppen. Det kan også blandes i, hvis man er vild med koriander.

Enjoy!