tykke luftige pandekager - uden smør

pandekager.jpg
 
 

Amerikanske pandekager er altid et hit:

Hjemmelavede, amerikanske pandekager HELT uden smør til stegning og med meget lidt sukker. Og smagen er stadig super.

INGREDIENSER

  • 2,5 dl hvedemel

  • 2 store æg

  • 1 spsk sukker

  • 1 spsk bagepulver

  • 2 tsk god vanillesukker

  • 2,5 dl mælk

  • Et nip salt

SÅDAN GØR DU:

◾️ Pisk det hele godt sammen, så der ikke er klumper i.
◾️ Hvis du har lyst, kan du mose en moden banan og komme i også.
◾️ Find en pande med slip-let overflade og sæt den over på middelvarme. Med en grydeske hælder du forsigtigt dejen ned på midten af panden, så det lægger sig i en perfekt cirkel. Størrelsen afgænger af temperamentet.
◾️ Steg dem cirka 2 min på hver side. Du kan se, de skal vendes, når oversiden er fyldt med små bobler.
◾️ Opbevar dem på en tallerken under sølvpapir, mens du steger færdig.
◾️ Server dem som her med friske jordbær, hjemmesylt og evt. en smule vanilleis.