3B426181-C5E3-4AEB-9C50-F3BAB994BB22.jpg

Kick-ass carbonara

Og så er den oven i købet uden fløde!

 
 

Bare rolig - det kan godt være, at denne opskrift er uden fløde. Men det betyder ikke, at det er en skrabet, fedtfattig version af en af verdens bedste pastaretter. For skal det være, så lad det være.

Men faktisk er det mere klassisk at undvære fløden og lade æggeblommer og parmesan spille hovedrollerne. Sammen med MASSER og friskkværnet, sort peber.

INGREDIENSER

  • 300 gram pasta

  • 6 æggeblommer (det SKAL være ægte blommer, og ikke de smagsløse, pasteurisede)

  • 200 gram god bacon (eller pancetta, hvis du virkelig skal gå klassisk

  • 50 gram parmesan

  • Et stort løg

  • To fed hvidløg

  • Evt. lidt cherry tomater og purløg

SÅDAN GØR DU:

  • Begynd med at stege baconen stille og roligt, så fedtet får lov til at smelte fra.

  • Sæt vand over til pasta.

  • Når baconen er færdig og sprød, fisker du den op og lægger til side i en skål. Steg herefter fintsnittet løg og hvidløg ved mediumvarme i baconfedtet, til de er bløde. De skal ikke branke

  • I en skål rører du æggeblommerne sammen med lidt salt, fintrevet parmesan og rigelige mængder friskkværnet, sort peber.

  • Hvis du godt kan lide idéen om små søde/syrlige bomber i form af letstegte cherrytomater i din pasta, så kom dem på panden sammen med løgene og giv dem et par minutters varme. Ellers hopper du bare over.

  • Når pastaen er næsten helt færdig, tager du et glas pastavand fra og hælder derefter spaghettien i en si.

  • Hæld derefter pastaen tilbage i gryden, skru helt ned for varmen og tilsæt så bacon, løg og evt. cherrytomater. Rør lidt rundt og tilsæt så æggeblandingen sammen med lidt af pastavandet. Rør rundt, og læg mærke til, hvordan pastaen suger saucen til sig, og samtidig afgiver stivelse, så retten cremer lækkert op. Tilsæt lidt mere pastavand, hvis der er brug for det - og ellers er det bare om at spise, mens det stadig er rygende varmt.

  • HUSK at toppe af med generøse mængder af parmesan og sort peber - og hvis du er til lidt grønt også, synes vi, at purløg er megalækkrt på toppen.