Sommer-risotto

IMG_8481 (1).jpg
 
 

SOMMER-RISOTTO MED HEMMELIGT TRICK:

En vellavet risotto er altid et hit, uanset om man har gæster, eller om det bare er en hverdagsmiddag med børnene. Denne version er med ærter og edamame-bønner. Og så er retten lavet med et trick, som vi har set stjernekokken Raymond Blanc bruge... Nedenstående portion passede perfekt til tre voksne og to børn.

SÅDAN GØR DU:
◾️Hak to løg helt fint, og smid dem i en gryde med en sjat god olivenolie og fire fed knuste hvidløg. Steg ved middel varme i et minuts tid.
◾️Hæld cirka 400 gram risotto ned i gryden og rør dem rundt med løgene i et par minutter.
◾️Hæld et par glas ikke for sød hvidvin ned til risene. Rør rundt indtil vinen er fordampet/optaget i risene, og risene.
◾️Og her kommer tricket! Normalt vil man tilsætte varm fond en lille smule af gangen, mens man konstant rører rundt. Meeeen; risottoen bliver nøjagtig ligeså god, hvis du bare hælder en hel liter kyllingefond på i et hug. Det vil italienerne nok ikke indrømme, men er det godt nok til stjernekokken Raymond Blanc, er det også godt nok til os! (Når man laver risengrød hælder man i øvrigt også al mælken ved risene på en gang. Den bliver cremet alligevel.)
◾️Når fonden er ved at være kogt ind i risene, kan du begynde at røre rundt, så stivelsen fra risene kan blive fordelt rundt i gryden. Smag risene! Er de ved at være tilberedte? Ellers; hæld en sjat fond mere på, og lad det simre yderligere nogle minutter. Det er aldrig lykkedes mig at lave en risotto på under 25 min. - bare så du har en idé om, hvornår risene bør begynde at være færdige...
◾️Når risene er ved at være der. Tilsæt revet parmesan og eventuelt rød primadonna i rigelige mængder sammen med 50 gram smør. Rør grundigt rundt i gryden. Hvis du vil gøre risottoen ekstra cremet og lækker, kan du tilsætte et par spsk. god fed creme fraiche eller mascarpone. Du vil ikke fortryde det.
◾️Smag risottoen til med salt og peber.
◾️Husk at risottoen SKAL være cremet i konsistensen. Den skal kunne flyde på tallerkenen. Den skal ikke kunne stå!
◾️Bonus-trick: Lige inden risottoen sættes på bordet, hælder du lige en sidste sjat fond i og rører rundt. Inden familien eller gæsterne når at sætte sig til bords og får hældt op, når risottoen at stivne lidt, så den skal gerne være lidt mere flydende, end du ønsker den, når du sætter den på bordet.