Sommer-ris a la mande

501F088F-A42E-41CF-BF50-11D058DE1DFA.jpg

Smager også godt om sommeren

 
 

Julen varer lige til påske

Vores unger tigger også om risengrød om sommeren, så nogle gange forbarmer vi os. Bonus er dog, at vi får lov til at lave en af vores absolutte yndlingsdesserter af resterne. Dog i en sommerudgave med sauce af friske sommerbær, fremfor den klassiske kirsebærsauce. Ris a la manden går vi ud fra, I allerede har styr på, men her er opskriften til bærsaucen:

INGREDIENSER

  • 300 gram blandede bær (Kan sagtens være fra frost)

  • 75 gram sukker

  • To tsk god vaniljesukker

  • 1,5 dl vand

  • Lidt maizena

SÅDAN GØR DU:

▪️ Bærene kommes i en gryde med vand, sukker og vaniljesukker.
▪️ Efter det har stået på køkkenbordet en halv times tid, koges det op, og så skal det simre i 5-7 minutter.
▪️ Juster herefter tykkelsen med lidt mere vand eller en teske maizena oprørt i vand. Smag også til, om den er sød nok til dine smagsløg. Hvis ikke så tilsæt lidt mere sukker. Eller skal den være mere syrlig, så kom lidt citronsaft i.
▪️ Sluk for saucen, og lad den køle lidt ned. Hvis du bruger friske hindbær eller brombær, så tilsæt dem nu. Så får de lidt varme, men beholder deres lækre form.
▪️ Til sidst skal den bare hældes udover ris a la manden i gavmilde mænger.