Snyde-tærter med 3 slags løg

Bløde, karameliserede løg på en luftig og knasende sprød butterdejsbund.

Bløde, karameliserede løg på en luftig og knasende sprød butterdejsbund.

 
 

En snyde-version af den franske pissaladiere:

I Provence i Frankrig kan man få en slags pizza med bløde løg, ansjoser og oliven; pissaladiere. Her får du en tærteagtig snydeversion af pissaladiere, hvor du ikke behøver at ælte en dej først. Desuden er der i denne opskrift brugt hele tre slags løg, og vi bruger et trick, som den verdensberømte Michelin-kok, Heston Blumenthal, bruger, når han tilbereder løg. Han smider lidt stjerneanis i sammen med løgnene, da de skulle fremhæve umami-smag i løg, og dermed give en mere fyldig og ‘kødagtig‘ smag i den færdige ret. Servér er halv med en grøn salat med lidt vinaigrette som en lækker forret eller som en let frokost. Eller du kan servere et stykke af tærten som tilbehør til et lækkert stykke kød i stedet for ris, pasta, kartofler eller brød.

DU KAN OGSÅ LAVE EN SNYDE-TÆRTE MED ÆBLER PÅ SAMME MÅDE - TJEK OPSKRIFTEN HER.

INGREDIENSER:
◾️ To frosne plader butterdej cirka 20x10 cm. (Vores var fra REMA 1000)
◾️ Fire mellemstore løg
◾️ En porre
◾️ To fed hvidløg
◾️ En god klat smør
◾️ Dine favorit-oliven
◾️ Ansjoser(de salte ikke de søde)
◾️ En halv kyllinge-bouillonterning
◾️ God ekstra jomfruolivenolie
◾️ Et kvart glas hvidvin
◾️ En halv tsk. tørret timian
◾️ En halv stjerneanis
◾️ Flagesalt og friskkværnet sort peber

SÅDAN GØR DU:
◾️ Snit løg, porre og hvidløg fint, og smid dem i en gryde ved middel varme med en sjat olivenolie, timian og en halv stjerneanis.
◾️ Lad løgene falde lidt sammen, mens du rører rundt i gryden. Hæld derefter hvidvinen i sammen med en halv knust bouillonterning.
◾️ Lad det simrer, indtil al vinen er kogt væk.
◾️ Smag løgene til med salt og peber. Er de stadig ikke bløde nok, kan du tilsætte 1-2 spsk. vand, bare så de ikke brænder fast i bunden af gryden.
◾️ Når løgene er bløde og smagt til, fordeles fyldet på to frosne butterdejsbunde - husk at fjerne stjerneanis.
◾️ Lav et pænt lille mønster med ansjos-filetter og oliven på hver tærte, og smid dem begge i ovnen på en bageplade med bagepapir.
◾️ Bag i ovnen ved 20-25 minutter ved 200 graders varmluft til de er puffede og gyldne. Serveres mens de er varme eller lune. Velbekomme!

DU KAN OGSÅ LAVE EN SNYDE-TÆRTE MED ÆBLER PÅ SAMME MÅDE - TJEK OPSKRIFTEN HER.

 
 
Sådan så tærterne ud, inden de røg en tur i ovnen.

Sådan så tærterne ud, inden de røg en tur i ovnen.