Smørmøre andelår - med billigt trick
Garanti-møre andelår - hver gang:
Confiterede andelår er bare den bedste måde at spise and på! Og det er hverken dyrt eller besværligt at lave, hvis du følger denne opskrift. Og så kan du spise lårene til linser, til julemiddagen, i fladbrød eller i en salat. Det er en sikker vinder hver gang. Det billige trick er at bruge rapsolie til 10 kr. literen. Normalt bruger man andefedt, men det er meget dyrt at købe, så olien er et billigt alternativ. Der er desuden masser af andefedt på lårene, som smelter sammen med olien og giver smag af and.
INGREDIENSER:
▪️ Andelår
▪️ Billig rapsolie(ikke koldpresset)
▪️ Hvidløg
▪️ Laurbærblade
▪️ Timian
▪️ Allehånde
▪️ Flagesalt og friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU:
▪️ Smid andelårene i en stor skål(vi laver altid 12-15 stykker). Drys gavmildt med salt og peber.
▪️ Tag 4-6 fed hvidløg med skal på og giv dem et slag med bunden af en lille kasserolle. Fedene skal flække og revne lidt, så de kan afgive smag. Smid dem ned til andelårene, sammen med 8-10 laurbærblade, et par gode drys allehånde og samme mængde timian.
▪️ Massér alle krydderierne godt ind i alle lårene og put husholdningsfilm over skålen og stil den på køl i 24 timer.
▪️ Dagen efter tages lårene op og børstes fri fra laurbærblade og hvidløg.
▪️ Kom lårene i en stor gryde og hæld rapsolien over. Lårene skal være helt dækket af olie. Det kan kræve 2-3 liter.
▪️ Skru op på middel varme, og lad lårene småsimre i cirka en time til halvanden afhængig af størrelse. De skal være møre.
▪️ Herefter kan du enten smide lårene i fryseren i fryseposer UDEN OLIEN, og gemme dem til en anden god gang. Eller du kan lave dem helt færdige ved at følge næste trin.
▪️ Inden lårene serveres, smides de i ovnen ved 180 grader i cirka en halv time, til skindet er himmelsk sprødt, og kødet nærmest falder af benet.