Boeuf borgougnon

50524D16-4A28-4BB8-AC0A-183056EB1DD9.jpg
 
 

Weekend+Efterår=Simreretter

Hvad er bedre end smeltende mørt oksekød, glaserede perleløg, stegte svampe og en dyb, kraftig sauce ovenpå en luftig mos?

Her følger en supertasty opskrift på noget, der minder om bouef bourgognon - eller den mest luksuriøse, smagfulde simreret m. oksekød, bacon og masser af vin. Det tager lidt tid, men den er der også lidt mere af i weekenden 😍😍

INGREDIENSER

  • 1,5 kilo oksekød

  • 300 gram bacon

  • 2-3 store løg

  • 4-5 hvidløg

  • 1 flaske rødvin

  • Laurbærblade, rosmarin og timian

  • Kalvebouillon

  • 4-5 gulerødder

  • 250 gram perleløg

  • 400 gram champignon

  • Frisk persille

  • Lidt mel, sukker, salt og peber

SÅDAN GØR DU

▪️ Først og fremmest gælder det om at vælge det rigtige oksekød, så det bliver mørt og saftigt. Bov, klump eller tykkam er det bedste.

▪️ Oksekødet skæres ud i mundrette bidder vendes i mel, krydres med salt og peber, og brunes godt af i solsikkeolie i en rigtig varm gryde. Gør det af flere omgange, så kødet får stegeskorpe. Stil herefter kødet til side

▪️ I en anden gryde steger du baconen i medium store tern ved medium varme, så fedtet får lov at løbe fra

▪️ Når baconen er godt brunet og fedtet er løbet fra, smider du løgene i grove stykker og fintsnittet hvidløg i og steger i et minut eller to

▪️ Hel derefter næsten hele rødvinen på og lad det koge op. Tilsæt kødet, krydderurter, salt og peber. Hæld vand på, så det næsten dækker kødet, og smid evt lidt kalvebouillon (eller en terning) i.

▪️ Lad det herefter simre indtil kødet er mørt. Jeg plejer at stille gryden i ovnen uden låg ved 140 grader i 3 timer

▪️ Den sidste sjat vin, hælder du i en lille gryde med en spsk sukker og perleløg. Lad vinen koge helt ind, så den glacerer løgene og stil dem til side.

▪️ En halv time før kødet er færdigt, kommer du 4-5 groft skårede gulerødder i gryden med kødet og simrer med. På den måde bevarer de lidt bid.

▪️ Når kødet er mørt, justerer du smagen med salt, peber og balsamico, og evt også tykkelsen med lidt maizena oprørt i vand.

▪️ Lige inden servering vender du perleløgene i sammen med 3-400 gram stegte champignoner.

▪️ Derefter serverer du med god mos, lidt frisk persille og et stortglas rødvin. Det bliver simpelthen ikke meget bedre