SAltede mandler

2803D0A7-39D0-4B1A-967E-141468B7F7CD.jpg
 
 

NEMt og lækkert

Hvis ikke du har prøvet at lave saltede mandler, så er det bare om at komme igang. Det er så let, at alle kan være med, og de bliver sindssygt lækre. Perfekt til en kølig øl eller et godt glas vin.

INGREDIENSER

  • 300 gram mandler

  • 125 gram salt

  • Evt. røget paprika

SÅDAN GØR DU

Opløs 125 gram salt i en halv liter kogende vand og hæld det op i en skål.

Kom 2-300 gram mandler i skålen og lad det trække i 30 minutter. Hvis du vil tilsætte et krydderi, kan du gøre det her. Fx smager det godt med en spsk røget paprika.

Si vandet fra og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir. Put dem i en 175 grader varm ovn og bag dem i 20 minutter. Rør rundt i dem undervejs, så varmen bliver ligeligt fordelt.

Tag dem ud og lad dem køle af, inden du hælder dem på et glas med låg. Når du serverer dem, kan du evt. blande lidt rosiner i for at få bøde sødme og salt i samme mundfuld.

Enjoy 😎