IMG_9265.jpg

Tømmermændssalat

 
 

med nakkefilet og syltede rødløg

Efter en hård december på kaloriefronten er det på sin plads med lidt grøn og sund mad. Denne salat er et rigtig godt bud på en salat, der også mætter. Og som hele familien vil spise.

I denne version er brugt langtidsstegt nakkefilet (tæt på pulled pork), men i virkeligheden kunne du bruge nærmest alle kødrester, du har fra dagen før. Oksesteg, kyllingebryst eller tun.

Det vigtigste er dog, at du ikke sparer på krydderurterne. Hvis ikke du kan lide koriander, så byt ud med fx basilikum.

De syltede rødløg kan du finde opskriften på her.

INGREDIENSER

  • 200 gram nakkefilet (eller kylling/tun)

  • Et bundt persille

  • Et bundt koriander

  • En halv agurk

  • Romainesalat

  • 6 gode tomater

  • En peberfrugt

Dressing:

  • 3 spsk oliven olie

  • 1 spsk hvidvinseddike

  • Salt, peber og lidt limesaft

SÅDAN GØR DU

  • Skær grøntsagerne ud i mundrette bidder, og snit krydderurterne så fint, du kan. Brug også gerne korianderstilkene. De både smager og knaser skønt.

  • Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten, som du så derefter vender forsigtigt rundt med dine hænder.

  • Til sidst fordeler du rødløg og kød udover salaten, og så er det bare om at sætte sig til bords og se dellerne forsvinde langsomt, men sikkert.