IMG_0314.jpg

Rørt Tatar på

ristet rugbrød

 
 

Vi ELSKER tatar, og derfor forsøger vi os også med at servere det på forskellig vis. Men når alt kommer til alt, at det godt nok svært at slå en rørt tatar med mayo.

Denne version er smørrebrøds-agtig med bagte tomater og ristet rugbrød, men du kan også servere den som en forret, og så i stedet stege små stykker rugbrød sprøde i smør.

Hvordan du skærer kødet ud, er det semireligiøse holdninger til. Nogle vil have det skrabet, andre kørt igennem kødhakkeren. Men vi hakker det helst i hånden. På den måde bevarer man lidt struktur i kødet.

Rørt tatar

  • 150 gram okseindelår

  • Et halvt løg

  • En tsk dijonsennep

  • En spsk hakkede cornichoner

  • En æggeblomme

  • En tsk Worchestershire sauce

  • Salt og peber

Først og fremmest er det vigtigt, at du er særligt pernitten med køkkenhygiejnen, når du får tatar. Så vask hænderne grundigt, og sørg for spækbræt og kniv, der bliver brugt til tataren, KUN bliver brugt til tataren.

Hak kødet fint ud og kom det i en skål.

Hak løg og cornichoner fint på et nyt spækbræt og kom ned i skålen. Tilsæt resten af ingredienserne og smag til med RIGELIGE mængder af friskkværnet sort peber.

Anret på ristet rugbrød og top af med tomater, mayo og lidt grønt.

Bagte tomater:

  • 10 mellem store tomater

  • Olie

  • Sukker

  • Salt og peber

Halvér tomaterne eller skær dem i kvarte afhængig af, hvor store de er. Læg dem i et fad med den ’våde’ side op ad. Drys med en smule sikker, salt og peber, og giv dem sidst et skud olie.

Bag dem i en 150 grader varm ovn i to timer og hæld dem så i en skål. Hælder du lidt mere olie på, så det dækker, kan du gemme dem en uge i køleskabet.

Estragon mayo:

  • En æggeblomme

  • En tsk hvidvinseddike

  • En tsk dijonsennep.

  • 1,5 dl smagsneutral olie

  • En spsk hakket frisk estragon

  • Lidt salt og peber

Pisk først æggeblommen luftig med salt. Tilsæt derefter eddike og sennep og pisk igen. Tilsæt herefter olie lidt af gangen. Først en dråbe, så et par dråber og til sidst en tynd stråle.

Jo mere olie du pisker i mayoen, des mere ’stiv’ bliver den, så hold inde, når du er glad for konsistensen. Smag til med salt og peber og evt. et par dråber citronsaft.

Rør til sidst estragon i og kom i en sprøjtepose eller i en lille flaske med en tut, du kan sprøjte fra,