Reste-risotto med kødsauce

I går; en lækker pasta med kødsauce. I dag: risotto med resterne af kødsaucen - lækkert!

I går; en lækker pasta med kødsauce. I dag: risotto med resterne af kødsaucen - lækkert!

 
 

En perfekt måde at bruge rester i en helt ny ret:

Har du rester tilbage af kødsaucen fra i går - men gider du ikke at spise nøjagtigt den samme ret igen i dag? Så får du her et frækt trick til en toplækker brug af resterne! Du kan i øvrigt selv prøve at eksperimentere med at blande rester af andre gryderetter i din risotto. Osso buco, millionbøf, høns i asparges eller kødboller i tomatsauce er alle gode bud på rester, som vil gøre det godt i en reste-risotto. (Opskriften er til fire personer).

Vil du booste din kødsauce!? PRØV VORES 8 TOP-TIPS TIL DEN PERFEKTE KØDSAUCE HER.

INGREDIENSER:
◾️ Rest af kødsauce
◾️ 400 gram risottoris (Du kan faktisk også bare bruge alm. grødris.)
◾️ Et løg
◾️ God ekstra jomfru olivenolie
◾️ Et glas hvidvin
◾️ To bouillonterninger (Vi bruger oftest kylling-bouillonterninger)
◾️ Vand
◾️ En god klat smør
◾️ To håndfulde god, friskrevet parmesan
◾️ Salt og friskkværnet sort peber.

SÅDAN GØR DU:
◾️ Hak løget fint og smid det i en gryde med 3-4 spsk. olivenolie og skru op på middelhøj varme, mens du rører rundt i gryden med en grydeske.
◾️ Efter cirka et minut smider du også risene i gryden. Rør rundt til risene og løg endnu et minuts tid.
◾️ Hæld vinen på. Rør rundt mens vinen fordamper og bliver optaget i risene.
◾️ Efter cirka et minut eller to er vinen fordampet og optaget i risene.
◾️ Opløs to bouillonterninger i en liter kogende vand og hæld det over risene. Rør et par gange rundt i gryden for at sikre dig, at der ikke er ris, der klæber til bunden af gryden.
◾️ Klassiske italienske opskrifter foreskriver, at man hælder en lille smule fond i gryden af gangen, mens man KONSTANT rører rundt. Det er ikke nødvendigt. Hvis du bare hælder rigeligt med fond i gryden og skruer ned på middel varme, kan du tilberede risene på samme måde, som når man laver risengrød. Risene frigiver rigeligt med stivelse af sig selv, selvom man ikke rører konstant. Bare rør et par gange eller tre undervejs.
◾️ Når væden er ved at være optaget i risene, er det tid til at prøvesmage. Er risene stadig langt fra at være færdige? Så hæld lidt ekstra vand eller fond ved. Når risene er ved at være der, er det tid til de sidste skridt.
◾️ Smid den revne parmesan og smørret i og rør rundt. Risottoen skulle gerne have en lækker cremet konsistens og en god dyb smag. Den må hellere være lidt for flydende end lidt for fast. Risottoen fortsætter nemlig med at optage væde, mens den bliver sat på bordet og hældt på tallerkenerne. Og er den HELT perfekt, inden den kommer på bordet, vil den være for fast, inden du tager første mundfuld.
◾️ Lige inden den cremede risotto sættes på bordet, blander du den genopvarmede kødsauce i risottoen og rører den ensartet. Smag til med salt og peber og servér! Velbekomme!