IMG_9380.jpg

Rødgrød med fløde

 
 

Smagen af sommer

…. kommer man ikke nærmere end rødgrød med fløde.

HOLD NU OP, hvor er der godt ☀️🍓☀️

INGREDIENSER

  • 600 gram blandede bær (Jeg brugte hindbær, jordbær, solbær, brombær, blåbær og ribs)

  • 125 gram sukker

  • En vanillestang

  • 3 dl vand

  • En citron

  • Lidt maizena

SÅDAN GØR DU:
▪️ Bærene blandes med sukker, kornene fra vanillestang, selve vanillestangen og vand.

▪️ Efter det har fået lov til at trække en lille times tid, koger du det langsomt op ved middelvarme. Hvis du bruger hindbær eller brombær, så gem en håndfuld bær og put dem i, når grøden er færdig med at koge. Så bevarer de deres flotte form og lækre bid.

▪️ Lad det simre i 5 minutter og smag så på det. Hvis du vil have lidt mere sukker i, er det nu. Og omvendt kan du presse lidt citronsaft i, hvis du vil have lidt mere syrlighed.

▪️ Bland en tsk. maizena med lidt vand, så der ikke er klumper i, og kom i grøden, så den tykner en smule, og kog et minut mere.

▪️ Fisk vanillestangen op, køl det hurtigt ned, og lad det stå i køleskabet, til det er helt koldt.

▪️ Server det med piskefløde (ikke noget med at spare kalorier her (flødens fedme er afgørende for det samlede smagsbillede) og evt. lidt finthakket mynte.

 
 
r%C3%B8dgr%C3%B8d.jpg