Perfekt POCHEREDE æg

IMG_7062.JPG
 
 

pocherede æg tæver spejlæg til hver en tid:

Røræg, spejlæg og blødkogte æg er populære retter ved morgenmaden eller til brunch i mange hjem - og det smager også lækkert! Men vi vil gerne slå et slag for det pocherede æg, som bare er lidt frækkere, lidt lækrere og lidt mere imponerende at diske op med. Men mange tror måske, at det er en meget svær tilberedning at kaste dig over, og det er det jo slet ikke. Tjek her, hvordan du tilbereder æggets konge. ;)

INGREDIENSER:
◾️ Æg
◾️ Æblecidereddike
◾️ Salt

SÅDAN GØR DU:
◾️ Tag en gryde med vand og salt vandet, som du plejer at gøre, når du skal koge pasta. Tilsæt også en sjat æblecidereddike. Begge dele hjælper til med at få ægget til at stivne hurtigere, så det færdige resultat bliver pænere.
◾️ Slå æg ud i små kopper eller skåle. En skål per æg, du vil lave.
◾️ Bring gryden op til lige under kogepunktet. Koger vandet, skaber boblerne for meget bevægelse i vandet og spreder hviden ud i hele gryden.
◾️ Sænk kanten af skålen ned under vandoverfladen og hæld ægget i i en glidende, rolig bevægelse. Målet er, at ægget skal forblive så samlet som muligt.
◾️ Lad ægget/æggene være i vandet i 3-4 minutter.
◾️ Løft forsigtig et op med en hulske og mærk med en finger, om det er fast nok. Læg ægget til afdrypning på køkkenrulle.
◾️ Fjern forsigtigt trevler af æggehvide langs kanten af æggene, for at æggene ser mere indbydende og ensartede ud.
◾️ Server på toast med avocado eller som på billedet i denne opskrift; sammen med stenbiderrogn.. Velbekomme!