IMG_0118.jpg

perlebygsalat

med søde kartofler og bagte tomater

 
 

Både sundt og mættende

En god salat, der kan stå alene eller være tilbehør til et stegt kyllingebryst, lidt fisk eller en god, saftig kotelet.

INGREDIENSER

  • 200 gram perlebyg

  • To søde kartofler

  • Et æble

  • 10 middelstore tomater

  • En halv agurk

  • Frisk koriander

  • Lidt olie, sukker, salt og peber

SÅDAN GØR DU:

Tænd ovnen på 150 grader. Skyl tomaterne og skræl de søde kartofler

Halver tomaterne og drys lidt olivenolie, lidt salt, peber og en anelse sukker. blandt rundt og sæt i ovnen.

Efter en time tager du tomaterne ud og tilsætter kartoflerne, der er blevet skåret ud i små, mundrette stykker. Bland kartoflerne rundt i olien fra tomaterne.

Skru derefter ovnen op på 185 grader og giv det en time mere.

Skyl perlebyggen grundigt, så det meste af stivelsen ryger af. Kog dem derpå til de er møre, men så de stadig har en smule bid .(20-25 minutter)

Når perlebyggen er færdig, sier du vandet fra og kommer kernerne op i en skål og tilsætter tomater, kartofler og al olien fra fadet. Der er nemlig MASSER af smag i den.

Kom lidt salt og peber på og stil det til side, mens du skærer agurk og æble ud i små stykker. Til slut hakker du korianderen fint og vender rundt i salaten. Hvis du ikke kan lide koriander, så brug fx bredbladet persille. Det fungerer også!