165792B2-CE59-49EF-8849-ED4D3DE5FB32.jpg

Perfekt Risengrød

med et bonustip!

 
 

glædelig miKrobølge-jul:

Ok, du tænker nok, at risengrøden HAR du styr på, og det har du sikkert også. Men det er de færreste, der ved, at risengrøden i vores øjne bliver klart lækrest i mikroovnen, og så slipper du endda for besværet med grøden, der brænder på i gryden. Eller en totalt udkogt grød uden konsistens, man får af at proppe risengrøden ind i en dyne og lade den stå i timevis.

Og så er der et lille bonustip i bunden :)

INGREDIENSER

  • 4 dl grødris

  • 2 l mælk

  • 1 tsk salt

SÅDAN GØR DU

▪️ Hæld det hele i en skål, der kan tåle at blive rigtig varm i mikroovnen. Sørg for, at skålen ikke er fyldt til randen, for så skummer mælken let over.
▪️ Giv grøden ti minutter for fuld blæs. Rør derefter rundt i skålen, så risene løsner sig, og giv dem så ti minutter mere.
▪️ Gentag omrøringen og giv det igen 10 minutter. Derefter bør mælken være rygende varm, og du kan se, risene er begyndt at bløde op og afgive stivelse.
▪️ Fortsæt et par gange med 5 minutters interval, og når grøden nærmer sig, tager du den ud, og hælder den op i en passende størrelse gryde.
▪️ Derefter giver du grøden de sidste minutter på medium varme, til den har en helt rigtige tykkelse.
▪️ Du vil opleve, at mælken slet ikke brænder på, du har ikke ondt i armen af at stå og røre, og vigtigst af alt: risene i grøden er perfekt tilberedte, så de faktisk har lidt tekstur.

BONUSTIP: Hvis du hører til dem, der kan blive lidt træt af traditionel risengrød, så kan du evt. pifte det op med en lidt anderledes ‘topping’. Nedenfor har vi blendet en dl sukker med et hel bundt basilikumblade, og selv om det måske kan virke nærmest blasfemisk, så er det altså både lækkert og friskt. Og så ser også meget godt ud!

 
 
5D6D5AB5-0D92-4A55-B681-81CCF136E9DB.JPG