Fyldt pasta med ricotta og spinat
MUUUUUMS!
Nogle gange kan man være heldig, at det lokale supermarked har en ny og lidt anderledes pastatype end spaghetti, penne eller skruer, som vi som oftest spiser herhjemme. Så der ikke går totalt autopilot i den.
Her er det såkaldt lumaconi - store ‘sneglehuse’ - som jeg vist fandt i Netto.
INGREDIENSER
300 gram lumaconi-pasta
300 gram ricotta
En håndfuld ristede pinjekerner
2 fed hvidløg
To gode håndfulde frisk spinat
Et lille løg
Olie til at stege
Parmesan/mozzarella
Tomatsauce
SÅDAN GØR DU
Forkog pastasneglejhusene i 8-10 minutter. De skal være blødt lidt op, men stadig et stykke vej fra at være færdige.
Fisk dem op og lad dem køle en smule af.
Steg nu løg og hvidløg på en pande ved svag varme. De skal ikke tage farve.
Efter et par minutter tilsætter du spinaten, salt og peber og steger videre, til den er faldet sammen. Hæld derefter indholdet ned i en skål, hvorefter du tilsætter ricotta og pinjekerner
Fyld nøjsommeligt pastasneglene med ricotta-blandingen og læg dem forsigtigt ned i et ovnfast fad. Overhæld dem derefter med tomatsauce og riv rigelige mængder af parmesan og evt. mozzarella ud over.
Bag i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter