D5A934ED-D9BD-4DF0-947F-F4D4CD1524C8.jpg

Pasta ratatouille

 
 

Et frækt kærlighedsbarn…

… mellem en simpel italiensk pasta marinara og den franske klassiker ratatouille. Kan spises for sig selv, men vi fik den med et saftigt stykke kyllingebryst på siden.

INGREDIENSER

  • Et løg

  • Fire fed hvidløg

  • To store gulerødder

  • To stængler bladselleri

  • En squash

  • En halv aubergine

  • 2 dåser flåede tomater

  • En stor spsk tomatpure

  • 2 dl hvidvin

  • 2 tsk. Tørret timian

  • Bouillonterning (hønse/grøntsags)

  • Olie, salt og peber

  • 500 gr. pasta penne

SÅDAN GØR DU

▪️ Steg løg og hvidløg af i lidt olie ved medium varme i et minut. Tilsæt herefter to store gulerødder og to stængler bladselleri i små tern og steg i et par minutter til.
▪️ Tilsæt herefter squash og aubergine i grove tern. Og hvis du har, må du også gerne tilsætte en peberfrugt i tern.
▪️ Kom derefter tomatpure ved, steg i et minut til og hæld så hvidvin på. Lad det så koge i et par minutter.
▪️ Overhæld derefter med flåede tomater, tørret timian, salt, peber, 3 dl vand og en bouillonternlng
▪️ Sæt nu vand over til pasta og kog en pose penne. Når pastaen er næsten færdig, tager du et glas pastavand fra, hælder resten ud og kommer pastaen ned i saucen, der burde have simret i cirka 20 minutter. Hæld også pastavandet i og lad pastaen koge færdig uden låg i saucen. På denne måde suger pastaen smag til sig, og saucen bliver cremet pga stivelsen i pastaen.
▪️Spis straks med frisk parmesan, er drys sort peber og evt. lidt friske krydderurter.