‘Pasta-tricket’ - booster alle pasta-retter

Pasta-collage2.jpg
 
 

Her er tricket, der forbedreR alle dine pasta-retter:

Har du undret dig over, hvorfor pastaretter bare er bedre, når man får den i Italien eller på en god italiensk restaurant - end når du laver de samme retter derhjemme? Her er tricket, som ALLE burde kende, inden de kaster sig over at lave pastaretter. Tricket der gør alle pastaretter glatte, cremede - uden at man skal tilføre en masse fløde eller bruge alt for meget sauce. Med dette trick, kan du lave pastaretter af tre ingredienser og få det til at smage fantastisk. Eksempelvis noget så simpelt som olie, hvidløg og chili, kan sammen med pastaen og ‘pasta-tricket’ - blive til et virkeligt lækkert måltid.

SÅDAN GØR DU:
Inden vi når til selve tricket, er det vigtigt, at man salter kogevandet til sin pasta ordentligt. Cirka 50 gram salt til 5 liter vand. Det kan lyde af meget, men det er vigtigt for at din pasta får den rigtige smag.

Og nu til selve ‘pasta-tricket’!

Når du har lavet din sauce, uanset hvor kompliceret eller enkel den måtte være, hælder du en mængde sauce på en pande eller i en gryde, som passer til den mængde pasta, du har kogt. Når pastaen er cirka to minutter fra at være færdigkogt og stadig har rigeligt med bid. Altså stadig har FOR rigeligt med bid, tager du et helt krus af det salte, stivelsesholdige kogevand fra, inden du hælder pastaen igennem en si eller dørslag. Smid så pastaen over på panden med saucen, skru op for varmen, og hæld godt med pastavand på panden. Et fyldt, stort tekrus til en hel pakke pasta(500 gram) plejer at passe fint. Nu vender du pastaen rundt i sauce og pastavand, mens pastaen koger færdig. Noget af vandet fordamper, noget bliver suget ind i pastaen, mens resten smelter sammen med saucen, og giver dig en silkeglat og cremet sauce, der svøber sig perfekt om pastaen. Servér pastaen straks, gerne med lidt god olivenolie på toppen og lidt friskrevet parmesan. Velbekomme!

HER ER EN PAR ENKLE PASTA-RETTER, HVOR DU KAN BRUGE ‘PASTA-TRICKET’:
- Lyn-pasta
- ‘Faste-pasta‘ fra Venedig - med 3 ingredienser