Parmesan-kylling i fad med sprød gris

IMG_0114.jpg
 
 

En fræk ret i fad, med masser af fart på smagene:


En herlig hverdagsret, der kan forberedes på 5 min - og som derefter passer sig selv i ovnen i 25 min. Saftigt kyllingbryst, sprød skinke og en balanceret tomatsauce, der får ekstra kraft fra kyllingen under tilberedningen. Spis med pasta, kartofler eller ris.

INGREDIENSER:
◾️ Fire kyllingbryst-fileter
◾️ En dåse hakkede tomater(helst fra Mutti - de er bedst)
◾️ Fire skiver lufttørret skinke
◾️ Revet citronskal (Øko!)
◾️ Friskrevet parmesan
◾️ God ekstra jomfruolivenolie
◾️ God balsamico
◾️ Et fed hvidløg
◾️ Flagesalt og friskkværnet sort peber
◾️ Rørsukker
◾️ Tørret basilikum
◾️ Frisk basilikum til pynt - hvis du har.

SÅDAN GØR DU:
◾️ Hæld dåse-tomater i et fad, hvor der lige er plads til fire kyllingbryst-fileter.
◾️ Knus et fed hvidløg ned i tomaterne. Hæld også en spsk. balsamico, to tsk. rørsukker, en spsk. olivenolie, en tsk tørret basilikum og et godt drys salt og friskkværnet sort peber i fadet med de hakkede tomater. Smid også en håndfuld friskrevet parmesan i og rør det hele sammen med en ske.
◾️ Læg herefter kyllingbryst-fileterne i fadet oven i tomatsaucen. Giv hver filet et drys salt, peber og en smule fintrevet øko-citronskal. 
◾️ Riv herefter en halv håndfuld parmesan på hver filet og læg en hel skive lufttørret skinke på hver filet.
◾️ Til sidst hælder du lidt olivenolie på hvert skinkestykke, så det kan blive sprødt og lækkert i ovnen.
◾️ Smid fadet i ovnen i cirka 25 min ved 180 graders varmluft. Tages herefter ud, pynt med frisk basilikum og servér med kartofler, ris eller pasta. (Vi spiste retten med pasta og ekstra parmesan på toppen.)
Velbekomme!