Nem pasta: bacon og broccoli-sauce

Utroligt at SÅ enkel en ret kan smage af SÅ meget.

Utroligt at SÅ enkel en ret kan smage af SÅ meget.

 
 

Hurtig ret med få ingredienser - men masser af smag!

Wow!! Denne ret slog virkelig benene væk under os. Så enkel. Så hurtig at lave. Så få ingredienser. Men SÅ meget smag! Denne ret har potentiale til at blive en nyklassiker fuldt ud på højde med eksempelvis en Carbonara - som du kan se opskriften på her. Denne ret er bare sundere og mindre fed - men det går ikke ud over smagen. Prøv den! Det bliver med garanti en ret, du vil vende tilbage til, når det skal gå hurtigt i hverdagen, men det stadig skal være toplækkert. (Retten er til to personer).

INGREDIENSER:
◾️ 250 gram pasta
◾️ Et helt broccoli-hoved
◾️ 200-300 gram god tørsaltet bacon(Afhængigt af, HVOR meget du elsker bacon… :))
◾️ En kylling-bouillonterning
◾️ Et stort fed hvidløg
◾️ God jomfru olivenolie
◾️ En god parmesanost
◾️ Flagesalt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:
◾️ Skær broccolien ud i buketter og smid dem i en gryde, hvor bunden er stor nok til, at de kan ligge i et lag. Smid bouillonterningen i gryden sammen med et fed knust hvidløg, 4-5 spsk god olivenolie og lidt friskkværnet peber. Hæld herefter 2-3 dl. vand i gryden, sæt låg på, og damp/kog broccolien ved middelhøj varme til buketterne er så møre, at mase kan mose dem i gryden med et piskeris eller grydeske. Forsæt opskriften, mens broccolien damper.
◾️ Sæt pastaen over at koge i gavmildt saltet vand.
◾️ Skær baconen i halv cm tykke skiver og herefter hver skive ud i 4-5 stykker. Stykkerne på gerne have lidt tykkelse og være en smule rustikke. Smid baconstykkerne på en pande sammen med lidt olivenolie og steg dem sprøde og gyldne.
◾️ Mos de møre broccolibuketter i den gryde de er dampet i, med resten af det vand, de dampede i. Smid derefter en hel håndfuld friskrevet parmesan i og rør rundt.
◾️ Når pastaen er cirka to minutter fra at være færdigkogt er det tid til ‘pasta-tricket’ - som du kan læse alt om her. Tag et krus af pastavandet fra. Det indeholder masser af stivelse fra pastaen og salt. Det skal bruges til at lave den cremede broccolisauce om lidt. Hæld resten af vandet fra pastaen og hæld den over i broccoli-mosen. Hæld et halvt krus pastavand over pasta og broccoli-mos og skru op til middelhøj varme. De sidste to minutter af pastaens kogetid foregår i blandingen af broccoli-mos og pastavand, der vil smelte sammen med osten, olien, bouillon og hvidløg og blive en cremet og intenst smagende sauce, som klæber perfekt til pastaen. Begynder gryden at koge tør, inden pastaen er færdig, hælder du bare lidt mere pastavand i. Den skal have lidt mere pastavand, end man tror. Retten vil fortsætte med at samle sig og suge fugt til sig, selv efter den er taget af varmen og stillet på bordet.
◾️ Når pastaen er perfekt al dente-kogt og saucen cremet, vender du baconstykkerne i retten. Servér straks med lidt friskrevet parmesan på toppen.

HER ER EN PAR ENKLE PASTA-RETTER, HVOR DU KAN BRUGE ‘PASTA-TRICKET’:
- Lyn-pasta
- ‘Faste-pasta‘ fra Venedig - med 3 ingredienser