MArokkansk gryde med masser af ‘varme‘

IMG_9019.jpg
 
 

Vegetarisk eller med kylling - du bestemmer:

En hurtig og let gryderet med masser af varme krydderier og fuld fart på syre og sødme. En forkælelsesret i hverdagen(som også er lækker på dag 2), men også smagfuld og kompleks nok til at imponere, hvis du har gæster! (Vil du lave retten vegetarisk/vegansk, så erstat blot kylling med buketter af blomkål)

INGREDIENSER:
◾️ 4 kyllingebryst-fileter
◾️ 2 mellemstore løg
◾️ 2 dåser knuste Mutti-tomater
◾️ 1 dåse kikærter
◾️ 2 store håndfulde rosiner(eller tørrede abrikoser skåret i halve)
◾️ 2 stænger kanel
◾️ 4 fed hvidløg
◾️ En kvart saltsyltet citron(har du ikke det, så riv skallen af en halv øko-citron i i stedet)
◾️ 3 spsk marokkansk krydderiblanding
◾️ 1 bouillonterning
◾️ Salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:
◾️ Snit løg, skær kyllingen i strimler, knus hvidløget og smid det i en gryde med lidt olie ved middelhøj varme.
◾️ Steg det, mens du rører jævnligt rundt, til løgene er faldet lidt sammen og kyllingstykkerne ikke længere er rå på ydersiden.
◾️ Tilsæt krydderi og citron og rør rundt i et minuts tid.
◾️ Smid tomater, rosiner, kikærter og en knust bouillonterning i gryden.
◾️ Rør grundigt rundt og lad retten simre ved lav varme i 8-10 minutter
◾️ Smag til med salt og friskkværnet peber.
◾️ Server med kogte ris, couscous eller bulgur.