Cremet majs-chowder
Perfekt til at komme af med overskydende majskolber, når grillvejret lader vente på sig. Nem at lave og en perfekt blanding af majsens sødme, salt og fedme fra bacon.
INGREDIENSER
300 gram bacontern
Smør
To løg
Tre fed hvidløg
Hønse- eller grøntsagsbouillon
7-8 majskolber
To bagekartofler
En tsk timian
Lidt purløg
SÅDAN GØR DU:
▪️ Steg baconterne sprøde ved middel varme, så fedtet kan smelte fra.
▪️ Fisk baconen op og læg den i en skål, hæld det meste baconfedtet fra og tilsæt en klat smør.
▪️ Svits løgene og hvidløget i ‘baconsmøret’ i et par minutter og hæld så en liter vand på sammen med en bouillonterning.
▪️ Samtidig skærer du majskornene af kolberne ud med en skarp kniv og tilsætter. Skrap kolberne efter med en spiseske og tilsæt det sidste majs og saft.
▪️ Bring det i kog og tilsæt bagekartoflerne skåret ud i mundrette stykker, lidt timian, salt og peber og kog det stille og roligt under låg, indtil kartoflerne er møre.
▪️ Hæld lidt under halvdelen af suppen i en blender og blend for fuld styrke, hvorefter det hældes tilbage i gryden.
▪️ Juster tykkelsen på chowderen med lidt vand/fløde, smag til og kom så en god håndfuld purløg i suppen. Gem lidt til pynt.
▪️ Server rygende varm med baconen, purløget og et godt stykke brød til.