lækker lynpasta
Når det skal gå stærkt…
… og du måske ikke har fået købt det helt store ind, så er det rart at have en GUDE-pasta i ærmet, som egentlig kun kræver ingredienser, de fleste altid har liggende i køkkenskabet.
INGREDIENSER:
Et løg i tern
Fire fed finthakket hvidløg
To gulerødder i tern
En stængel bladselleri
Tomatpure
Lidt hvidvin (Har du ikke noget, kan du til nøds bruge lidt hvidvinseddike)
En flaske passata eller to dåser flåede/hakkede tomater
En tsk oregano, en tsk timian og salt/peber
En tsk. sukker
Hvidvinseddike
Pasta penne
Parmesan, basilikum og citronskal, hvis du har
SÅDAN GØR DU:
▪️ Steg løg og hvidløg i en gryde med lidt olivenolie. Det skal kun lige have et minut eller to.
▪️ Tilsæt to gulerødder og evt. en stængel bladselleri, hvis du har. Ellers klarer du den fint uden.
▪️ Kom en halv dåse tomatpure ned i gryden og steg det i et minut, og herefter tilsætter du et glas eller to hvidvin.
▪️ Lad vinen koge lidt ind, inden du tilsætter tomatpassata eller flåede tomater. Hvis det sidste er tilfældet, så skær tomaterne lidt i stykker i dåsen, inden de tilsættes
▪️ Tilsæt et stort glas vand, oregano, timian, sukker, en sjat hvidvinseddike, salt og peber, og lad det så koge godt igennem med låget ‘på klem’ i en halv time, så saucen koger lidt ind.
▪️ Smag til med lidt mere sukker og eddike, og hæld den så over pastaen, du har kogt næsten færdig ved siden af
▪️ Husk endelig at gemme et glas pasta-kogevand, som du kan spæde til pastaen med tomatsauce i gryden. Lad det hele koge sammen i et par minutter. På den måde bliver det endnu mere cremet, sammenhængende og lækkert.
▪️Top af med, hvad du har. Citronskal, parmesan, frisk peber og basilikum er mine favoritter