Lyn-laks i super-sauce

Saftige laksestykker og tomater i en smagstæt og cremet flødesauce.

Saftige laksestykker og tomater i en smagstæt og cremet flødesauce.

 
 

En hverdagsret, der smager af weekendmad:

Her får du en af de pastaretter, vi hiver frem, hvis det skal gå stærkt, man er i humør til fisk, men man ikke gider og kæmpe med børnene om, hvor mange mundfulde de skal spise af fisken, før de ‘har smagt‘ maden. Retten flyver ned, og der bliver nærmere kamp om, om alle har fået lige meget laks… ;) Retten har i øvrigt også så meget smag og finesse, at du sagtens kan servere den for gæster, eller på en romantisk aften med kæresten.

INGREDIENSER:
◾️ 500 gram spaghetti
◾️ Fire lakse-bøffer
◾️ En kvart liter piskefløde
◾️ En spsk. tomatpuré
◾️ To spsk. tomatketchup
◾️ En kyllinge-bouillonterning
◾️ Et glas hvidvin
◾️ To fed hvidløg
◾️ To håndfulde cherrytomater
◾️ Flagesalt og friskkværnet peber
◾️ God ekstra jomfruolivenolie

SÅDAN GØR DU:
◾️ Sæt pastaen over at koge
◾️ Hæld 2 spsk. olivenolie på en pande ved middelhøj varme. Smid to ved knuste hvidløg på panden sammen med tomatpuré, ketchup og en knust bouillionterning.
◾️ Rør rundt og efter et minut hælder du hvidvinen på.
◾️ Rør rundt mens vinen reducerer på panden i et par minutter.
◾️ Herefter; hæld fløden på, mens du rører rundt.
◾️ Skru ned på middel varme, og lad saucen småsimre, mens du ordner fisken.
◾️ Skær skindet af lakse-bøfferne og skær dem derefter ud i mundrette stykker på cirka 3x3 cm.
◾️ Når pastaen er færdig, smider du laks og cherrytomater i saucen, mens du hælder vandet fra pastaen.
◾️ Både laks og tomater skal kun have 1-2 minutter i saucen, før de er færdige.
◾️ Servér straks, så laksen ikke bliver overtilberedt. Velbekomme!

 
 
Så er der serveret!

Så er der serveret!