Luftige kakao-banan-pandekager

IMG_0577.jpg
 
 

Banan og chokolade er bare gode venner:

Alle elsker pandekager! Og her får du opskriften på en tyk og luftig version med både kakao og banan. Så lækre, at du næsten ikke behøver hverken sirup eller syltetøj på. En vaskeægte søndags-pandekage, som også børn vil elske.

PRØV OGSÅ DEN ALMINDELIGE VERSION: TYKKE PANDEKAGER - UDEN SMØR

INGREDIENSER:
◾️ 2,5 dl hvedemel
◾️ 2 store æg
◾️ 3 spsk sukker
◾️ 1 spsk. bagepulver
◾️ 2 tsk god vanillesukker
◾️ 2,5 dl mælk
◾️ En moden (gerne overmoden) banan
◾️ To spsk. kakaopulver med top
◾️ 25 gram smeltet smør
◾️ Er par tern mørk chokolade, til at rive ud over de færdige pandekager lige inden servering

SÅDAN GØR DU:
◾️ Mos en moden banan med en gaffel og hæld mosen i en skål sammen med alle de øvrige ingredienser - pånær smør.
◾️ Pisk det hele til en jævn og glat masse.
◾️ Smelt 25 gram smør på en pande og hæld det smeltede, let brunede smør i pandekagedejen og pisk det ind i dejen.
◾️ Så er du klar til at stege pandekager! Stil din favoritpandekagepande på komfuret ved middel varme. Hæld dejen ud midt på panden i den størrelse, du nu har lyst til. Vi lavede dem med en diameter på cirka 15 cm. Så er de også lette at vende.
◾️ Steg pandekagerne på den ene side, til der har dannet sig små huller(fra luftboblerne) på oversiden af pandekagen. Herefter vender du den forsigtet men hurtigt med en paletkniv.
◾️ Steg dem på den anden side, til de er færdige.
◾️ Riv lidt mørk chokolade over pandekagerne inden servering.

PRØV OGSÅ DEN ALMINDELIGE VERSION: TYKKE PANDEKAGER - UDEN SMØR

 
 
Lidt revet mørk chokolade lige inden servering er prikken over i’et.

Lidt revet mørk chokolade lige inden servering er prikken over i’et.