‘Luderens‘ smørsauce til al kød

IMG_0421.jpg
 
 

En virkelig lækker og lynhurtig sauce til al kød og fisk:

Denne smørsauce med masser af syre, søde, umami og friskhed er inspireret af ingredienserne i en spaghetti puttanesca - ‘Luderens spaghetti‘. Men tomatsaucen er erstattet af friske cocktailtomater og så bliver det hele bundet sammen i en cremet beurre blanc - en smørsauce. Det er utroligt meget lettere, end det måske lyder. Vi elsker denne grove sauce til et stykke stegt kyllingbryst, til en svinekotelet, til et stykke dampet fisk eller til en stor bøf. (Opskriften er til 2 personer)

INGREDIENSER:
◾️ To håndfulde af de lækreste cocktailtomater, du kan finde
◾️ En håndfuld af dine favorit-oliven uden sten
◾️ To spsk. kapers
◾️ Et fed hvidløg
◾️ Et halvt glas hvidvin
◾️ 100 gram koldt smør
◾️ Flagesalt og friskkværnet sort peber

SÅDAN GØR DU:
◾️ Skær tomater og oliven i halve.
◾️ Smelt en lille klat af smørret på en middelvarm pande. Knus hvidløget og kom det på panden. Lad det varme igennem i 1-2 minutter.
◾️ Herefter hælder du hvidvinen på panden. Lad det koge, til der kun er cirka en spsk. tilbage på panden.
◾️ Kom de halve tomater og oliven på panden sammen med kapers. Lad det hele varme igennem 2-3 minutter, mens du rører rundt.
◾️ Skru ned på lav varme. Skær det kolde smør i tern og kom det på panden. Rør roligt rundt, mens smørret smelter og tykner retten. Smørret skal kun lige smelte og blande sig med vinen og saften fra tomaterne. Så varmen må ikke være for høj.
◾️ Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Saucen er nu klar til at hælde over en lækkert stykke kød! Velbekomme!