kylle.jpg

klassisk kylling i karry

 
 

En af de helt store hits i vores travle børnefamilier er kylling i karry. Både børn og voksne elsker den milde, cremede karrysauce, og det er muligt at ’skjule’ en masse grøntsager i retten, så ungerne ikke kun lever af hvide kulhydrater, kød og sauce.

Du kan finde en lynhurtig ’snyde’-version her, men skal du have den klassiske udgave, så er denne opskrift perfekt.

Hvis jeg har andre grøntsager liggende i køleskabsskuffen, smider jeg gerne dem i. Fx spidskål, broccoli, forårsløg, etc. Og lige sådan kan squash og porre undværes, hvis ikke du har købt ind til det. Tilsæt i så fald et ekstra løg.

Retten passer perfekt sammen med ananaschutney og hjemmelavet chili. Chilien finder du her, mens chutneyen er her.

Ingredienser

  • En stor kylling

  • Til kogevandet: 1 løg og 2 gulerødder

  • 2 porrer

  • 1 løg

  • 4 fed hvidløg

  • Et syrligt æble – skrællet og i tern

  • En squash i tern

  • En stor spsk karry (vi bruger en mild karry)

  • 2 spsk olie

  • 100 gram smør

  • 2-3 dl mælk

  • Lidt mel

  • Hønsebouillon – gerne en terning

  • En pose frosne ærter (400 gram)

  • Salt og peber

Sådan gør du:

Allerførst skal du have kogt kyllingen. Kom den i en gryde og dæk den med vand. Bring det langsomt i kog og skum af, indtil det koger. Tilsæt derefter et groft skåret løg, gulerødder, 10 peberkorn og evt. en stjerneanis, hvis du har

Skru ned, så vandet akkurat bobler. Efter 50 minutter bør kyllingen være kogt færdig, men det afhænger selvfølgelig af, hvor stor den er.

Fisk kyllingen op og lad den køle lidt af, inden du piller kødet af. Læg kødet til side i en skål med sølvpapir over. Hvis du gerne vil have en endnu kraftigere kyllingesmag, så kom skind og knogler tilbage i gryden med vandet og kog en time mere for fuld smadder. Si derefter bouillonen.

I en anden gryde steger du porre, løg og hvidløg af i olie, smør og karry. Giv det et skud salt og peber undervejs.

Tilsæt herefter tre store spsk mel og rør grundigt rundt med et piskeris. Vi er nu i gang med at lave en opbagt karrysauce. Steg i et minut, tilsæt derefter mælken og rør klumperne af mel grundigt ud. Spæd nu derefter til lidt efter lidt med den varme bouillon.

Tilsæt også æble, squash og bouillonterningen. Fortsæt med at spæde bouillon til, indtil saucen har den rette konsistens. Kommer du til at komme for meget bouillon i, kan du justere med lidt maizena oprørt i vand.

Når saucen har den rette konsistens, kommer du ærterne i sammen med den pillede kylling og varmer igennem. Smag til med salt og peber.

Server med ris, frisk koriander, hjemmelavet ananaschutney og evt. lidt god chilisauce.

Find opskrifterne på tilbehøret her

ANANASCHUTNEY

CHILI