Kylling med 69 fed hvidløg

IMG_8669.jpg
 
 

En fræk kylling til hverdag og fest:

Denne ret emmer af sommer og Frankrig, men vi laver den nu alligevel året rundt. Om sommeren bliver den spist på terrassen sammen med godt brød og en god rosé eller hvidvin. Og vinteren koger vi gerne lidt ris eller couscous til. Eller laver nogle fritter i ovnen - og serverer det hele sammen med en let rødvin.

INGREDIENSER:
◾️ En hel kylling
◾️ 69 fed hvidløg(ikke pillet ud af hinderne)
◾️ To glas hvidvin
◾️ To kylling-bouillonterninger
◾️ God olivenolie
◾️ To tsk timian
◾️ Friske kviste rosmarin
◾️ Friskkværnet sort peber

SÅDAN GØR DU:
◾️ Skær kyllingen ud i overlår, underlår, vinger og bryst.
◾️ Mas en bouillonterning ud i 4 spsk olivenolie, så du får en ensartet masse. Hæld bouillon-olien over kyllingstykkerne sammen med timian og friskkværnet peber.
◾️ Fordel kyllingstykkerne i et stort ildfast fad sammen med alle hvidløgsfedene og rosmarinkvistene.
◾️ Smuldr en bouillonterning ud i bunden af fadet mellem kyllingstykkerne. Hæld to glas hvidvin i fadet og drisl lidt olivenolie ud over kylling og hvidløg.
◾️ Bag i ovnen ved 180 grader i cirka 50 minutter.
◾️ Servér! Og husk at væden i bunden af fadet er en fastastisk sauce at dyppe sit brød i. Hvidløgsfedene er søde, milde og cremede - lige til at presse ud af hinden og smøre på godt brød. Velbekomme!

 
 
Sådan ser retten ud efter cirka 50 minutter i ovnen.

Sådan ser retten ud efter cirka 50 minutter i ovnen.