Kulmule med urtecrust
Supernem, superlækker fisk - Hver gang
Hvis jeg spørger min ældste dreng, hvad han allerhelst vil have til aftensmad, er svaret altid: ‘grøn fisk’. Og det er denne opskrifts skyld.
Kombinationen af den salte, knasende crust og den saftige fisk er et kæmpe hit, og det er så nemt og hurtigt, at vi laver den ofte.
INGREDIENSER:
400 gram kulmule (eller en fx en lakseside
1 dl god rasp
Et bundt basilikum (eller anden krydderurt)
30 gram parmesan
Olivenolie
Et fed hvidløg
SÅDAN GØR DU:
▪️ Blend cirka rasp med fed hvidløg, basilikumblade, parmesan, et godt skvæt olivenolie, salt og peber. Blend til det ligner grønt sand.
▪️ Fordel blandingen over fisken, der lige har fået lidt salt og peber først. Her er det kulmulefilet, men det kunne også være torsk, ørred, laks eller andet.
▪️ Bag 10-12 min. i et ovnfast fad iklædt bagepapir midt i en forvarmet ovn på 200 grader. Fisken er her cirka 3 cm tyk. Tykkere fisk=længere tid.
▪️ Server straks evt. her med selleripure og brunet smør med hasselnødder. Eller som nedenfor med en mere børnevenlig pastasalat med pesto, ærter og friske asparges.