IMG_9694.jpg

Kulmule med urtecrust

 
 

Supernem, superlækker fisk - Hver gang

Hvis jeg spørger min ældste dreng, hvad han allerhelst vil have til aftensmad, er svaret altid: ‘grøn fisk’. Og det er denne opskrifts skyld.

Kombinationen af den salte, knasende crust og den saftige fisk er et kæmpe hit, og det er så nemt og hurtigt, at vi laver den ofte.

INGREDIENSER:

  • 400 gram kulmule (eller en fx en lakseside

  • 1 dl god rasp

  • Et bundt basilikum (eller anden krydderurt)

  • 30 gram parmesan

  • Olivenolie

  • Et fed hvidløg

SÅDAN GØR DU:
▪️ Blend cirka rasp med fed hvidløg, basilikumblade, parmesan, et godt skvæt olivenolie, salt og peber. Blend til det ligner grønt sand.
▪️ Fordel blandingen over fisken, der lige har fået lidt salt og peber først. Her er det kulmulefilet, men det kunne også være torsk, ørred, laks eller andet.
▪️ Bag 10-12 min. i et ovnfast fad iklædt bagepapir midt i en forvarmet ovn på 200 grader. Fisken er her cirka 3 cm tyk. Tykkere fisk=længere tid.
▪️ Server straks evt. her med selleripure og brunet smør med hasselnødder. Eller som nedenfor med en mere børnevenlig pastasalat med pesto, ærter og friske asparges.

 
 
0812DC58-E46C-475D-9362-DDACC6153E5A.jpg