hurtig rejesuppe

B7255156-BADD-4949-8166-ADF561472042 (1).JPG
 
 

NEM REJESUPPE AF RESTER:

Sidst jeg spiste skalrejer med en lækker hjemmerørt mayo, gemte jeg skallerne og frøs dem ned. De blev senere til denne intense rejesuppe med et par håndfulde ærter i. Havde desuden noget rødtunge i fryseren, som jeg bare tilberedte i suppen. Så bliver det ikke lettere - eller lækrere!

SÅDAN LAVER DU SUPPEN:
◾️Hæld lidt olie i en brandvarm gryde. Smid rejeskallerne i. Rør rundt, mens skallerne får en voldsom varme.
◾️Hæld lidt pernod eller cognac på, og flambér!
◾️Snit et par løg, tre gulerødder, en porre og en halv fennikel og smid i gryden sammen med et par spsk tomatpuré. Rør rundt et par minutter.
◾️Hæld et par glas hvidvin i gryden sammen med to tsk timian, to tsk sød paprika og to fiskebouillon-terninger.
◾️Efter yderligere et par minutters omrøring; hæld vand på til det dækker. Lad gryden simre i 20 min, hæld suppen over i en anden gryde gennem en sigte.
◾️Kog en sjat fløde med i suppen. Eller har du ikke fløde; jævn den med lidt maizena og en lille skive smør.
◾️Kom fisken i suppen og tilbered til fisken er tilberedt. Smid ærterne i et par minutter før fisken er færdig. Min fisk var færdig på cirka fem minutter. Hold suppen under kogepunktet, så fisken ikke bliver kogt i stykker.
◾️Velbekomme!