IMG_0322.jpg

Hønsesalat m. sprødt skind

 
 

Typisk laver jeg denne ret, når jeg har kogt en kylling til supper. Eller til kylling i karry. Så plukker jeg kødet af, gemmer skindet i så hel forfatning som muligt og kommer det hele i køleskabet til dagen efter.

Det gør ikke noget, at skindet har været med nede og koge, det kan sagtens blive sprødt alligevel.

Ingredienser:

  • 200 gram kogt kyllingekød

  • 2-300 gram champignon

  • 1 dl god mayo – lav evt. en selv

  • 1 dl cremefraiche – jeg bruger selv den på 5 eller 9 %

  • En spsk hakket purløg

  • En stor spsk hytteost (dette blev tilsat for at ’slanke’ retten lidt op, men kan undværes. I så fald tilsætter du lidt mere creme fraiche)

  • ½ tsk dijon

  • Salt og peber

  • Lidt smør

Sådan gør du:

Kyllingeskindet laver du ved at brede det jævnt ud på et bagepapir og drysse lidt salt på. Hvis du har meget store stykker, så skær det ud, så det passer. Og hvis skindet har meget fedt siddende, så skrab lidt væk.

Læg dernæst endnu et stykke bagepapir på, og sæt så noget tungt ovenpå. En pande eller et ovnfast fad.

Læg det i ovnen på en forvarmet plade ved 185 grader og giv det 15 min. Se til det. Er det blevet flot og jævnt gyldent? Ellers så giv det et par minutter til. Men pas på, det kan nemt komme til at smage lidt branket i det.

Hiv det derefter ud af ovnen og fjern det fra den varme plade. Når skindet køler ned, bliver det helt sprødt og lækkert.

Steg derefter svampene i smør på en brandvarm pande. Husk at give dem salt og peber.

Selve hønsesalaten laver du ret nemt ved at blande det hele sammen. Vent dog med at blande de stegte svampe i til allersidst, så de holder sig lækre.

Server på et godt stykke ristet rugbrød og pynt evt. af med lidt grønt, hvis du godt vil imponere med et lidt fimset look :)