knasende sprød KFC-kylling

Knasende sprøde, hjemmelavede kyllinglår.

Knasende sprøde, hjemmelavede kyllinglår.

 
 

Hjemmelavet fastfood når det er bedst.

Her er en klassiker, som de fleste kender fra fastfood-giganten KFC (Kentucky Fried Chicken). Dette er vores version af de frække, sprøde lår, som også går under betegnelsen Southern Fried Chicken. De er et hit, uanset om det er til en børnefødselsdag, til en fodboldaften foran fladskærmen, til brunch, til aftensmad, som hverdagsmad eller som festmad. ;)

SERVÉR EVENTUELT MED HJEMMELAVET ‘KEBABMANDENS SUPER-CHILI‘

INGREDIENSER:
◾️ En hel kylling, som du parterer (eller tilsvarende mængde kylling-underlår og kylling-overlår, hvis du er mere til det)
◾️ 250 ml kærnemælk
◾️ 200 gram hvedemel
◾️ 50 gram rismel
◾️ En tsk. bagepulver
◾️ En tsk. sød, røget paprika
◾️ Alm. sød paprika (eller stærk, hvis du er mere til det)
◾️ En tsk. hvidløgspulver
◾️ En tsk. løgpulver
◾️ En tsk. tørret timian
◾️ En tsk. friskkværnet sort peber
◾️ 1 - 1,5 liter billig rapsolie (ikke koldpresset)
◾️ Flagesalt og friskkværnet sort peber

SÅDAN GØR DU:
◾️ Skær kyllingen ud i vinger, underlår, overlår og bryst. Hvert bryststykke deler du på midten. Så du har i alt 10 stykker kylling. Eller også har du købt kylling-overlår eller underlår og går direkte videre til næste skridt.
◾️ Drys alle stykkerne med salt og friskkværnet peber. Hæld kærnemælken over, dæk til med husholdningsfilm og stil på køl i mindst et par timer, gerne natten over. Kærnemælken er med til at mørne kødet.
◾️ Når du er klar til at stege kyllingen, tager du den ud af køleskabet og tager kyllingen op af kærnemælken.
◾️ Bland mel, rismel, bagepulver, hvidløgspulver, løgpulver, paprika, timian og peber grundigt sammen i en dyb tallerken.
◾️ Varm olien op i en mellemstor gryde. Olien skal være cirka 180 grader varm. Brug et stegetermometer til at tjekke temperaturen. Har du ikke et termometer, kan du prøve at stikke træenden af en tændstik ned i olien - hvis olien bruser op om tændstikken, er olien klar.
◾️ Paner kyllingen i melblandingen, så i kærnemælken igen, og så i melblandingen igen - og kom den i olien. Start med overlår og underlår. Lad olien bruse op og fritere stykkerne. Efter nogle minutter vender nu stykkerne om, så de bliver stegt jævnt på begge sider. Når de er flot gyldne, tages stykkerne op og lægges over på køkkenrulle på en tallerken for at dryppe af.
◾️ Gentag stegningen med vinger og bryststykker til de også er gyldne og dryppet af på køkkenrulle.
◾️ Herefter lægges alle stykkerne på bagepapir på en bageplade og stilles i ovnen ved 180 grader i cirka 30 minutter(undtagen bryststykkerne, som du først smider i ovnen, ti minutter efter de øvrige stykker), hvorefter alle stykkerne burde være gennemstegt.
◾️ Server mens de er varme og sprøde!

SERVÉR EVENTUELT MED HJEMMELAVET ‘KEBABMANDENS SUPER-CHILI‘