lækre hapsere

IMG_9755.jpg
 
 

Kartoffel med dildcreme og røget laks

En let, lækker og supersprød snack med kartoffel, creme fraiche og røget laks, som nok skal blive et hit, når du skal imponere gæster.

Denne opskrift er med laks, men toppingen kan varieres i det uendelige. Prøv fx med chilimayo og bacon, semidried tomat og mozzarella, Stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche, etc.

INGREDIENSER

  • 2 bagekartofler

  • Creme fraiche 18 %

  • 1 citron

  • Frisk dild

  • Olivenolie, salt og peber

SÅDAN GØR DU

▪️ Skær bagekartofler ud i cirka 2 millimeter tykke skiver. Det er bedst at bruge et mandolinjern, men man kan også godt gøre det med en skarp køkkenkniv.

▪️ Tænd ovnen på 185 grader varmluft

▪️ Udblød skiverne i en skål med koldt vand i 10-15 min, så den værste stivelse, kan blive vasket væk. Skyl dem, og dup dem tørre med et viskestykke.

▪️ Skiverne skal nu pensles med olie på begge sider og have lidt kværnet salt og peber.

▪️ Fordel skiverne på et stykke bagepapir, der passer til din bradepande. Og læg dem så i ovnen. Det er vigtigt, at bradepanden har været med i ovnen, så den er varm, når kartoflerne kommer på.

▪️ Bradepanden må gerne være lidt over midten i ovnen.

▪️ Giv kartoflerne cirka 30 min og tag dem ud, når de er blevet godt gyldne på overfladen, men inden de bliver helt mørke. Jo tykkere skiver, des længere tid.

▪️ Læg dem derefter på en rist, hvor der kan komme luft nedenunder. Ellers skaber kartoflerne kondens på underlaget, og så får du bløde kartofler.

▪️ Når de er lidt køligere og helt sprøde, blander du lidt creme fraiche sammen med salt, peber, citronskal og finthakket dild. Og så anretter du med en lille klat toppet med røget laks og en lille dildkvist.

▪️ Spis med det samme, da kartoflerne ellers bløder op pga cremen.