IMG_9604.jpg

Idiotsikker gulerodskage

Nem og møglækker

 
 

Det er ikke hver dag, jeg bager. Men når jeg endelig gør, er det rart at have en opskrift i baghånden, som du bare VED bliver et hit.

Sådan er denne opskrift på saftig gulerodskage. Den smager fantastisk med en saftig krumme, frisk og cremet topping og en knasende og karameliseret kant. Mums.

Og det bedste er, at den er mega nem at have med at gøre. Du skal dog vide, at selv om der er godt med gulerødder i, så er den på ingen måde sund. Faktisk slet ikke. Men man må godt engang imellem.

INGREDIENSER:

  • 6 store, revne gulerødder - Cirka 400 gram.

  • 4 æg (mediumstørrelse)

  • 300 gram smør

  • 300 gram brun farin

  • 300 gram hvedemel

  • 150 gram valnødder

  • 2-3 store håndfulde rosiner (hvis ikke du er til rosiner i bagværk, så drop dem)

  • En stor spiseske kanel

  • En spsk bagepulver

  • 300 gram neutral flødeost

  • Citronskal fra 2-3 citroner

  • Saft fra en halv citron

  • 1 dl flormelis

SÅDAN GØR DU:

Begynd med at lune smøret en smule. Pisk det derefter godt sammen med æg og farin.

Herefter kommer du mel, kanel og bagepulver i dejen og rører godt rundt, så der ikke er nogle klumper.

Til sidst hakker du valnødderne (gem en smule til pynt) og vender i sammen med rosiner og gulerødder.

Kom derefter bagepapir i en springform (28 cm) og smør både papiret og siderne.

Fordel dejen i formen og bag kagen i en forvarmet 180 grader varm ovn (aldrig varmluft) i cirka en time. Tjek evt. om kagen er helt færdig ved at stikke en strikkepind eller en gaffel ned i midten af kagen. Hvis ikke, der er dej på gaflen, når du hiver den op igen, er den færdig.

Åbn springformen og lad kagen køle af.

Kom flødeosten i en skål sammen med flormelis, citronsaft og citronskål og rør rundt, til det samler sig. Fordel derefter glasuren på toppen af den afkølede kage og pynt evt. af med lidt hakkede valnødder.