GRØNKÅLS-PANDEKAGER

IMG_9571.jpg
 
 

Majs-pandekager umami fra brændt grønkål:

En let og lækker frokost eller aftensmad! Madpandekager på majsmel med brændt grønkål vendt i dejen. Her serveret enkelt med cherrytomater, salsa, chilisauce og fintsnittet toppe af forårsløg. Men du kan jo selv freestyle fyldet. 😉 Opskriften er til to personer.

INGREDIENSER:
▪️ 100 g majsmel
▪️ En halv tsk bagepulver
▪️ 250 ml mælk
▪️ 2 æg
▪️ 30-40 g rød Prima Donna eller god parmesan.
▪️ 2 store stængler grønkål
▪️ Olivenolie
▪️ Flagesalt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:
▪️ Pisk majsmel, æg, mælk, og lidt salt og peber sammen i en skål.
▪️ Riv osten og rør den i dejen.
▪️ Pluk grønkålen af stænglerne og hak den groft.
▪️ Sæt en støbejernspande på blusset på fuld varme. Når det ryger; tilsæt lidt olivenolie, al grønkålen og lidt flagesalt. Det skal ryge branke og sprutte, mens du kontant vender kålen rundt på panden i cirka 30-40 sekunder. Kålen skal gerne blive lidt brændt på kanterne og røgen fra stegningen parfumerer kålen.
▪️ Rør den ‘brændte’ kål i skålen med dejen sammen med en spsk olivenolie og bagepulveret.
▪️ Steg pandekagerne som du plejer at stege pandekager.
▪️ Server med dit favoritfyld. Stegte svampe kunne være en enkel og lækker mulighed.