Gastrik - magisk smags-booster

IMG_9843.jpg
 
 

Magi på flaske, der kan redde din sauce:

Gastrik er en herlig sirup med både bitterhed, sødme og syre - meget balanceret og harmonisk. Gastrik er perfekt til at give dine saucer eller gryderetter det sidste smags-boost, hvis du liiiiige synes, at din sauce 'mangler et eller andet'. Den nærmest magiske sirup vil løfte dine saucer til et imponerende niveau. Du kan også bruge gastrik som en slags sauce i sig selv, på samme måde som en balsamico-glace, men kan købe i supermarkedet. Prøv den på fisk, kylling, okse eller i en vinaigrette på en sprød salat.

INGREDIENSER:
◾️ 8 dl æblecidereddike
◾️ 400 gram sukker
◾️ Evt. en lille smule vand

SÅDAN GØR DU:
◾️ Smelt sukkeret i en gryde til den brun af dufter herligt af karamel
◾️ Hæld herefter æblecidereddiken i den smeltede sukker. Det vil sprutte og dampe meget, lige når eddiken hældes i.
◾️ Kog indtil de stivnede karamelklumper er helt opløste. Hæld eventuelt lidt vand i gryden, hvis gastrikken begynder at blive for tyk.
◾️ Den er færdig, når al karamel er opløst. Husk at gastrikken skal være til den tynde side, når den er varm, da den bliver mest dobbelt så tyk, når den først er kølet ned til stuetemperatur.
◾️ Hæld gastrikken på flaske med prop eller låg, og opbevar den sammen med dine olier og eddiker.

ANDRE NYTÅRS-HITS (Klik på links herunder):

- Frække hapsere med laks og sprød kartoffel

- Champagne-granité som mellemret eller fedtfattig dessert

- Hapsere med grillet gedeost og pære