Fræk mini-rejemad

reje2.jpg
 
 

Snacks, forretter, hapsere, hors d’ouevres.

Kært barn har mange navne, men fælles for dem er, at vi elsker dem. Både at lave dem og servere dem.

De smager lækkert, ligner en million og er som regel lette at lave.

Denne her er lavet med helt almindeligt toastbrød, for det var det, vi havde. Men et endnu bedre brød, ville selvfølgelig være endnu bedre. Lige sådan kan rejernes kvalitet og størrelse gøre hapseren endnu mere luksuriøs.

Når det så er sagt, vil du ikke få nogle klager over dem, kan vi godt love. Hvis du ikke orker at lave dildolie og din egen mayo, kan du også hakke dilden fint og blande sammen med lidt god købe mayo, som fx Hellmann’s.

INGREDIENSER

  • 6 stykker toastbrød

  • En bøtte rejer

  • Dildmayonnaise

  • Smør

  • Salt og peber

SÅDAN GØR DU:

Dildolie og mayo

Dildolien laver du ved at blende 2 bundter dild med 2 dl smagsneutral olie, der er blevet varmet lidt op (50-60 grader). Det skal blendes i 5-7 minutter, så smagen rigtig trænger ud i olien.

Derefter sier du olien gennem et kaffefilter, eller et klæde, så du står tilbage med den klare, grønne olie. Det kan godt tage et par timer, hvis du gør det igennem et kaffefilter.

Olien bruger du derefter til at piske en mayo: Pisk først en æggeblomme sammen med lidt salt, peber og en lille tsk. dijonsennep. Når den er blevet pisket godt luftig, tilsætter du to tsk. hvidvinseddike og pisker igen.

Tilsæt nu dildolien - først en dråbe eller to af gangen, mens du pisker og derefter i en ganske lille stråle.

Når mayoen har den ønskede konsistens, smager du til med lidt salt, peber og evt. et par dråber citronsaft. Derefter kommer du den enten i en sprøjtepose eller i en plasticflaske, du kan laver du ‘dutter’ med.

Rejehapser

Skær brødet ud i dekorative trekanter. Gør du dem runde eller stjerneformede, smager de akkurat lige så godt.

Steg dem i smør på en pande ved medium varme, til de er gyldne og sprøde.

Læg dem på fedtsugende papir, og derefter på det fad, du skal servere dem på. Sprøjt dutter af dildmayo på brødet, anret derefter rejerne og slut af med en lille dildkvist.

Spis kort tid derefter :)