IMG_0407.jpg

Fried chicken taco

 
 

Vi ELSKER TACOS

… og det er sådan set næsten uanset, hvad der er i; friteret fisk, pulled pork, saftig flankesteak, kødsauce eller som her friteret kylling.

Det ser fantastisk ud, kan varieres i det uendelig og smager simpelthen som en drøm.

Nedenstående krydderier til marinaden kan også ændres efter, hvad du tænker eller har stående i køkkenskabet. Men det er vigtigt, at kyllingen får lov at ligge i kærnemælken i nogle timer. Dels suger det smag til sig, og dels bliver kyllingen mørnet af mælken.

Som tilbehør har jeg lavet en såkaldt pico de gallo eller salsa fresca – en meget typisk og populær mexicansk salsa, der går til alles slags tacos.

Ingredienser

Til den friterede kylling:

  • ½ liter kærnemælk

  • 500 gram kyllingeinderfileter

  • 1 tsk paprika, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk løgpulver, ½ teske cayennepeber, 1 tsk salt, 1 tsk stødt koriander og lidt friskkværnet peber.

  • Rasp – gerne panko

  • To æg

  • Lidt mel

Til pico de gallo:

  • Tre tomater

  • En rød peberfrugt

  • Et halvt løg

  • Limesaft fra en limefrugt

  • Lidt eddike

Derudover skal du bruge nogle gode tortillas, en avocado og lidt chilisauce - gerne sriracha chili mayo.

Sådan gør du:

  • I en skål eller en plastboks med låg hælder du kærnemælk og krydderier ned og blander rundt. Kom derefter kyllingen i skålen og stil det på køl i tre-fire timer.

  • I en lille gryde hælder du olien ned og varmer det op til 160-180 grader.

  • Imens olien varmer op, panerer du kyllingen, Tag kyllingen op af mælken, vend derefter i mel, så i æggene, der pisket sammen og så til sidst i raspen.

  • Plop så FORSIGTIGT tre stykker kyllinger i ad gangen, så oliens temperatur ikke falder for meget. Steg, til de er gyldne, og læg dem på et stykke køkkenrulle, der kan suge lidt fedt.

  • Når du har stegt alle kyllingerne, giver du dem 5 minutter i en 180 grader varm ovn, så du er sikker på, de er færdige i midten. Skær evt. en af dem over og tjek.

  • Varm dine tortillas op og skær agurk, peberfrugt, løg, tomat og koriander fint ud og bland sammen med limesaften og et stænk hvidvinseddike eller to.

  • Anret din taco med skiver af avocado nederst, så lidt pico de gallo og så den friterede kylling. Top af med lidt chilimayo og evt en skive lime til at presse ud over.

  • Spis straks!