sommer-flæskesteg med det hele

IMG_8210.jpg
 
 

flæskesteg om sommeren - hvorfor ikke!?

Her har du et godt bud på en sommerflæskesteg med grov sennepsmayo og syltede rødløg. Smæk det hele i en burgerbolle, og du har en perfekt flæskestegssandwich til at spise på terrassen.

SÅDAN GØR DU:
◾️ Rids sværen efter. Sørg for at skære helt ned til kødet i alle snit.
◾️ Stød fennikelfrø og rosmarin i en morter og gnid stegen med blandingen.
◾️ Giv hele stegen rigelige mængder flagesalt. Sørg for at det også kommer salt ned mellem alle sværene.
◾️ Smid stegen i ovnen ved 180 grader. Brug stegetermometer. Når stegen er 55 grader, skruer du varmen op til 220 grader, så sværen kan blive kampsprød.
◾️ Er du til let rosa steg, skal du tage stegen ud, lige inden den rammer 67 grader. Ellers; tag den ud ved 70 grader og lad den trække færdig.

MENS STEGEN ER I OVNEN, ELLER DAGEN FØR:
◾️ Lav en syltelage af cirka 50% sukker og 50% eddike + en sjat vand og lidt salt i en gryde.(Kom eventuelt lidt laurbærblade, hele peberkorn, lidt krydderurter, chili eller hvad du ellers kan lide i)
◾️ Skær den ønskede mængde rødløg i halve. Skær derefter de halve løg i skiver.
◾️ Hæld syltelagen over løgene og lad trække i køleskabet.

GROV SENNEPSMAYO:
◾️Smid en æggeblomme i en skål, med et nip salt, en tsk dijonsennep og et skvæt æblecidereddike eller citronsaft.
◾️Pisk med piskeris, mens du langsomt hælder smagsneutral olie i massen. Få dråber til at starte med. Og i takt med at olien bliver optaget af æggeblommen, kan man hælde mere og mere olie i ad gangen. Stop med at hælde olie i, når den ønskede konsistens er nået.
◾️Tilsæt et par spsk grovkornet sennep og en halv tsk sukker.
◾️Smag til med salt og peber

VELBEKOMME!