Cremet gulerods-sauce med knas

IMG_9610.jpg
 
 

En fræk hybrid af sauce og gulerødder:

WOW, denne sauce overraskede alle i selskabet, da den blev serveret! Den har fedme, sødme, syre, knas og masser af umami! Og så er hovedingrediensen gulerødder!

INGREDIENSER:
▪️ Ti gulerødder (Eller færdigkøbt gulerodsjuice, hvis ikke du har en juicer)
▪️ Et glas tør hvidvin
▪️ 0,5 dl fløde
▪️ 25 g smør
▪️ En kylling-bouillonterning
▪️ Lidt æblecidereddike
▪️ Salt og friskkværnet peber
▪️ To ekstra gulerødder til knas

SÅDAN GØR DU:
▪️ Skræl de ti gulerødder og skær toppen af. Kør dem derefter igennem en juicer.
▪️ Skræl også de to gulerødder, som skal bruges som knas i saucen. Skær dem i små tern på cirka 3x3 mm.
▪️ Hæld hvidvinen i en gryde og kog ned til det halve.
▪️Tilsæt gulerodsjuice og bouillonterning og kog saucen lidt ind i cirka 5 min.
▪️ Tilsæt fløde og kog ind til saucen tykner lidt. Smag på saucen undervejs. Giv den også et lille skvæt æblecidereddike, så der er lidt syrligt modspil til sødmen fra gulerødderne.
▪️ Tilsæt de små tern af gulerødder.
▪️ Skru ned for varmen og pisk tern af koldt smør ind i saucen. Smag til med salt og peber.
▪️ Server saucen til fisk eller kylling.