citron-mayo
Rejer og hjemmerørt citron-mayo
Verdens letteste forårs-forret! Kogte skalrejer med hjemmerørt citron-mayo
SÅDAN GØR DU:
Rejerne køber du kogte enten fra fryse- eller køledisken. Er de frosne, skal du selvfølgelig tø dem op først. Ellers; anret med skiver af lime eller citron.
◾️ Mayoen laver du ved at tage en æggeblomme i en lille skål. Pisk den med lidt salt og en klat dijon-sennep.
◾️ Herefter begynder du at piske en smagsneutral olie i. Eksemepelvis rapsolie(IKKE koldpresset. Bare den billige fra supermarkedet til omkring 10 kr.) efterhånden som du får pisket mere og mere olie i, kan du hælde mere olie i af gangen. Jo mere olie, du pisker i, jo tykkere bliver mayoen.
◾️ Når den er den er lidt tykkere, end den ønskede tykkelse, river du skallen af en øko-citron i og saften af cirka en halv citron. Smag selv, hvor syrlig, du ønsker den. Vi puttede også en halvt fed knust hvidløg og nogle dråber piri piri-chilisauce i. Det styrer du selv.
◾️ Smag til med salt og peber. Mayoen kan med fordel laves en times tid i forvejen, så den kan nå at trække lidt på køl.
Velbekomme!