Cheddar-chicken nuggets

F13AFD05-74D2-42D2-ABC2-60457A1E378D.JPG
 
 

Hjemmelavede kyllinge-nuggets med smeltet cheddar indeni:

En syndig udgave af hjemmelavede kyllinge-nuggets. Her i en familievenlig udgave, men til en fodboldaften med gutterne, ville det ikke være dårligt at smide et halvt glas grofthakkede, syltede jalapeños i. En perfekt hybrid mellem chili-cheese tops og chicken nuggets!

INGREDIENSER:
◾️ 4 kyllingebryst-fileter
◾️ 200 gram groftrevet cheddar-ost
◾️ 1 stort æg
◾️ Rasp
◾️ Hvedemel
◾️ Æg( 3 stykker til panering)
◾️ Flagesalt
◾️ Friskkværnet peber
◾️ Rapsolie til stegning (ikke koldpresset. Bare den til 10 kr. for en liter)
◾️ Evt. 100 gram hakket syltet jalapeños

SÅDAN GØR DU:
◾️ Skær kyllingen ud i små tern. Max. 1x1 cm, gerne lidt mindre.
◾️ Hæld kødet i en skål med et æg, cirka en tsk flagesalt, samme mængde peber og et par håndfulde rasp og cheddarosten(og jalapeños hvis du vil have det i). Rør grundigt rundt i 2-3 minutter. Farsen skal gerne være fast nok til at man kan forme nuggets forsigtigt af den. Er farsen ikke samlet nok, så smid lidt mere rasp i.
◾️ Form små nuggets af farsen.
◾️ Tag tre dybe tallerkner; hæld mel i den første, tre æg i den anden(og pisk dem med en gaffel) og rasp i den tredje, som du også krydrer med salt og peber.
◾️ Hæld olie i en halvhøj pande eller i en bred gryde og varm olien op til det syder omkring en tandstik, hvis man dypper den i olien.
◾️ Mens olien varmer op dypper du hver nugget først i mel, så i æg og til sidst i rasp.
◾️ Steg dem cirka 2 min per side til de er gyldne og sprøde og servér straks!

 
 
Knasende sprød skal, sprøjtende saftigt kylling og smeltet cheddar. Der er ikke et øje tørt.

Knasende sprød skal, sprøjtende saftigt kylling og smeltet cheddar. Der er ikke et øje tørt.