7110DAF8-6E30-4BB2-909F-1DA514D702BB.jpg

Perfekt butter chicken

 
 

10. gang var lykkens gang

Det har taget i hvert fald 10 forsøg at ramme den legendariske butter chicken lige i røven. Men det er så også endelig lykkedes.

En af nøglerne er, at man tager sig god til med at brune løgene af. Det tager den tid, det tager. Og derudover er det vigtigt, at kyllingen får god tid i yoghurten. Dels fordi smagen fra krydderierne skal have mulighed for at trænge ind i kødet, men også fordi yoghurten er med til at mørne kødet, så det ikke bliver sejt og tørt.

Opskriften tager lidt tid, men er det hele værd - og du kan sagtens fryse saucen ned. Hvis du fryser ned, inden du kommer kylling i, kan du bruge det som en basis curry til andre indiske retter.

På billedet har jeg serveret saucen med et lynhurtigt, hjemmelavet pandebrød og blomkålsris, så måltidet stadig er sundt og godt for kroppen.

Blomkålsrisen laver du simpelthen bare ved at blende blomkål, til det ligner ris. Derefter giver du det lidt salt og peber, hvorefter det får syv minutter i mikroovnen med låg på i en skål, der kan tåle varmen.

INGREDIENSER

  • 1 kilo kyllingebryst

  • 300 gram græsk yoghurt

  • 4 spsk garam masala

  • 1 spsk spidskommen

  • 1 spsk gurkemeje

  • 1 spsk paprika

  • 8-10 fed hvidløg

  • En spsk frisk ingefær

  • En lime

  • 4 løg

  • 1200 ml passata - eller tre dåse hakkede tomater

  • En dåse tomatpure

  • Olie til at stege

  • Frisk koriander

  • 2-3 dl fløde

  • 2 spsk smør

  • Lidt chili - mængden afhænger af temperament

SÅDAN GØR DU:

  • Skær kyllingebryst ud i mundrette stykker og smid dem ned i en skål med yoghurten.

  • Kom 2 spsk garam masala, 1 spsk spidskommen, en tsk salt, 2-3 fed presset hvidløg, en spsk revet ingefær og saften fra en lime ned i skålen, rør rundt og sæt på køl i mindst 3 timer - gerne længere.

  • Skær løgene i tern og steg dem i en rigtig god sjat smagsneutral olie på mellem varme. Løgene skal tage farve og blive lidt som ristede løg at se på. Det tager cirka 30 min.

  • Tilsæt 6-7 fed finthakket hvidløg og et par skefulde finthakkede korianderstilke. Bladene bruger du som pynt.

  • Efter et par minutter tilsætter du 2 spsk garam masala, en stor spsk paprika, en spsk gurkemeje, og en tsk salt. Samtidig kommer du en dåsetomatpure ved og steger det i et minut.

  • Tilsat herefter tre dåser hakkede tomater eller 1200 ml passata, som er endnu bedre. Læg låg på og lad det boble i 20-30 min. Tilsæt evt. et par dl vand og lidt hønsebouillon, hvis det er for tykt til at simre ordentligt.

  • Når du kan se, at olien kommer til syne i toppen af saucen, er du på rette vej. Hæld herefter kylling og al yoghurtmarinaden i gryden. Det skal simre, indtil kyllingen er færdig - cirka 15-20 minutter.

  • Derefter tilsætter du 2-3 dl fløde og en god stor skefuld smør, og så er det bare om at sætte sig til bords og nyde den dybe, runde velsmag. Det tager lidt tid, men er det hele værd