brunch-bombe: Avocado med let jalapeño/citron-’mayo’

IMG_0057.jpg
 
 

Ny inspiration til den klassiske brunch:

Bacon, æg, pølser, frugt, yoghurt med knas og pandekager er ofte faste indslag, når man spiser brunch - og det smager lækkert! Men vi vil nu alligevel slå et slag for, at man nogle gange smider et overraskende element ind i den klassiske brunch. Det kunne eksempelvis være denne ret. Cremet avocado, sprødstegte mandler og en frisk citronmayo med lidt varme fra jalapeños. (Opskriften er til to personer)

INGREDIENSER:
◾️ To PERFEKT modne avocadoer (Er de ikke modne, kan du ikke lave retten)
◾️ To små håndfulde mandler
◾️ En spsk. mayonnaise
◾️ To spsk. creme fraiche 9%
◾️ En spsk. hakkede syltede jalapeños
◾️ Fint-revet skal af en halv øko-citron(brug aldrig skallen fra sprøjtede citroner - det giver selvlysende børn)
◾️ To tsk. citronsaft
◾️ En tsk. honning eller rørsukker
◾️ Flagesalt og friskkværnet sort peber
◾️ Lidt fint-snittet chili og fint-revet citronskal til at pynte med på toppen

SÅDAN GØR DU:
◾️ Hak mandlerne groft og steg dem på en pande ved middel varme - eller lidt højere hvis du tør. Sørg for at røre rundt jævnligt - selv topkokkene kan komme til at brænde mandler, nødder og kerner på i et uopmærksomt øjeblik. ;)
◾️ Smid mayo, creme fraiche, hakkede jalapeños, citronsaft, revet citronskal, honning eller rørsukker og lidt salt og peber i en lille skål og rør den til en ensartet let ‘mayo’. Smag den til. Skal den have mere sukker, salt eller syre - eller sidder den lige i skabet?
◾️ Når mandlerne er så stegte, at de knaser uden at være seje, når du bider i dem, tages de af panden.
◾️ Halvér avocadoerne. Tag stenen ud ved at hakke en skarp kniv ind i stenen og twiste til siden. Brug herefter en spiseske til at skære avocadoen fri fra skallen ved at køre skeen ind mellem kødet og skallen. Det giver en flot og glat overfalde.
◾️ Anret avocadoerne med ‘mayoen‘ og de hakkede, sprøde mandler. Drys med flagesalt, friskkværnet sort peber, fint-revet citronskal og fint-snittet chili på toppen. Hvis du vil, kan du også give retten et par dryp god olivenolie.